Nebati: Verilerimiz çok iyi durumda, rüzgarı arkamıza aldık

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bir yılını dolduran Türkiye Ekonomi Modeline ilişkin olarak AK Parti Milletvekillerine yaptığı sunumda “Şu anda verilerimiz çok iyi durumda, rüzgarı arkamıza aldık” dedi.

Nebati: Verilerimiz çok iyi durumda, rüzgarı arkamıza aldık
Nebati: Verilerimiz çok iyi durumda, rüzgarı arkamıza aldık
GİRİŞ 25.01.2023 15:57 GÜNCELLEME 25.01.2023 16:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti Milletvekillerine 2002 yılını değerlendirerek 2023 yılı hedeflerine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Yaklaşık üç saat süren ve basına kapalı olarak yapılan sunumda milletvekillerinin sorularını da yanıtlayan Bakan Nebati,  Rusya Ukrayna savaşı ve  Türkiye ve dünya ekonomilerine etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başlangıçta pek çok kesimin şüpheyle baktığı ve inanmadığı Türkiye Ekonomi Modelinin başarıyla uygulandığını belirten Nebati, makro ekonomik göstergelerin tamamına yakınında olumlu sonuçlar alındığını ifade etti. Edinilen bilgiye göre, enflasyonla mücadelenin kararlıkla sürdüğünü ve enflasyondaki düşüsün önümüzdeki dönemde devam edeceğini ifade eden Nebati, kimsenin rehavete kapılmaması gerektiğini söyledi.

Yatırımların sürdüğüne dikkat çeken Nebati,  12 çeyrektir makine teçhizat yatırımlarının arttığını, organize sanayi bölgelerinde yatırımcının arsa istediğini ifade etti.  Bakan Nebati, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde kaynak sorununun olmadığını bu konuda  gerekli hazırlıkların geçtiğimiz mayıs ayından itibaren yapıldığını  belirterek, “ Rahat olun, EYT’de para sorunu yok” dedi.

TÜİK verilerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan  Bakan Nebati, “Kesinlikle TÜİK’ e baskı yapmıyoruz,  eleştiriler haksız. Dünyanın en şeffaf verileri bizim ülkemizde “ diye konuştu.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • hamit 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım 2000 2008 arası intibak istiyor uz bu adalet sizliği gidersin
    Cevapla