'Boydak Holding' için karar çıktı: 35 şirkete ait hisselerin müsaderesi onandı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, eski ismiyle “Boydak Holding” hakkında kararını vererek 35 şirkete ait hisselerin müsaderesini onadı.

'Boydak Holding' için karar çıktı: 35 şirkete ait hisselerin müsaderesi onandı
'Boydak Holding' için karar çıktı: 35 şirkete ait hisselerin müsaderesi onandı
GİRİŞ 25.01.2023 15:38 GÜNCELLEME 25.01.2023 15:45
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Yargıtay, Fetullahçı FETÖ üyeliği ve yöneticiliği suçlamasıyla Boydak Holding üst yöneticisi Memduh Boydak'ın da aralarında bulunduğu 8 sanık hakkında kararını verdi.

Daire, sanıklara ait holding ve şirketlerin iyi niyetli üçüncü kişilerin hakları saklı kalmak kaydıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen, aralarında Boydak Holding A.Ş, Merkez Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin de olduğu 35 şirkete ait olan hisselerin müsaderesine hükmedilmesini onadı. Heyet ayrıca, sanıklar Memduh, Hacı, Şükrü, Mustafa, Bekir, İlyas ve Erol Boydak ile Murat Bozdağ'a 7 ile 18 yıl arasında “Silahlı terör örgütü yöneticiliği” ve “silahlı terör örgütüne üyelik” suçlarından verilen mahkumiyet hükümlerini de onadı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 12 Temmuz 2018'deki hükmüne ilişkin temyiz incelemesini tamamladı.

Buna göre, eski Boydak Holding üst yöneticisi Memduh Boydak'a "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan verilen 18 yıl, holdingin eski yöneticileri Mustafa, Bekir, Erol ve İlyas Boydak ile Murat Bozdağ'a "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan verilen 7 yıl 6'şar ay, holdingin eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak'a aynı suçtan verilen 11 yıl 10 ay 15 gün, eski holding yöneticisi Şükrü Boydak'a da yine aynı suçtan verilen 10 yıl hapis cezalarının onanması kararlaştırıldı.

Dairenin kararında, sanıklar hakkındaki yargılama sürecindeki usuli işlemlerin kanuna uygun olarak yapıldığı, hükme esas alınan delillerin hukuka uygun olarak elde edildiği ve sanıkların eylemlerinin doğru olarak nitelendirildiği bildirildi.

Daire, iyi niyetli üçüncü kişilerin hakları saklı kalmak kaydıyla, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen 35 şirkete ilişkin sanıklara ait olan hisselerin müsaderesine karar verilmesi kararını da onadı.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 17
  • Necmi 1 yıl önce Şikayet Et
    devletine hainlik yapanın ipini devlet çeker.sirketi elinde kalsa idi ona mükâfat olurdu. fötö kanaliyla topladıkları paralar.karar yerinde olduğuna inanıyorum darısı değer vatan hainlerine.
    Cevapla
  • l y 1 yıl önce Şikayet Et
    buna eskiyalik denir. bir sirkette suclu varsa o kisiyi cezalandirirsin. sirketi degil. ariza yapan askeri araca 10 yil dag basinda kalma cezasi gibi bir sacmalik. su ana kadar kapatilan yuzlerce isyeri ve isinden olan onbinlerce calisan... milyonlarca dolarlik ihracat kaybi. .
    Cevapla
  • vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    yalan söyleme kripto. hiç bir şirkette çalışan atılmadı. hepsi TMSF yönetiminde tıkır tıkır çalışıyor ve kar ediyor.
    Cevapla
  • devriye 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerinde bir karar olmuş ..Darısı diğerlerine.
    Cevapla
  • fahri 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların daha pek çok tam olarak fetö sermayeli "müesseseleri" var, pide zinciri, deri fabrikaları vs. vs. bunlar her sektörde varlar ve hala faaliyetlerine devam ediyorlar. Bu el koyulanlar buzdağının görünen kesimi maalesef.
    Cevapla
  • patriot 1 yıl önce Şikayet Et
    Oooooooooohhhhhhhhh
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle