Kışlık ürünler rafta kaldı: Satışlar sert düştü

Aşırı fiyat yüksekliğiyle vatandaşın tepkisini çeken giyim sektörü son yılların en sıcak kışının yaşanmasıyla yeni darbe aldı. Geçen yıla oranla kışlık giyimde satışlar yüzde 20 geriledi.

GİRİŞ 25.01.2023 14:16 GÜNCELLEME 25.01.2023 20:13
Bu Habere 251 Yorum Yapılmış

İhracatta daralma yaşadıklarını söyleyerek fiyatları sabit tutup stokları eritmeyi düşünen giyim sektörünün planını 'mevsim' bozdu. 

FİYATLAR VE SICAK HAVA SATIŞLARI VURDU

Gıdadaki fahiş fiyatlar kadar tartışılmasa da giyim sektöründe de benzer fahiş fiyatlamaların yaşandığı düşünen vatandaşlar giyim alıverişinden uzak durmaya çalışırken bir de havaların sıcak gitmesi kışlık ürün satışlarının sert düşmesine yol açtı.

YÜZDE 20 DÜŞÜŞ VAR

Geçen yıla oranla kışlık ürün kategorisinde satışların yüzde 20 düştüğü belirtilirken markalar söz konusu kategorideki ürünlerini azaltıp yerine her mevsim giyilebilecek zamansız ürünlerin payını artırmaya başladı.

Öte yandan sıcak giden havalar, yazlık yeni sezon ürünlerinin bu yıl geçen yıla göre çok daha erken vitrinlerde yerini almasına yol açtı.             

SATIŞ UMUDU 'KAR'A KALDI

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, tekstil ile başlayıp hazır giyim üreticilerine sirayet eden karlılık sorununun markaları da etkilemeye başladığını işaret ederek, “Karlılık sorunu ile karşı karşıyayız” dedi. İndirimlere rağmen havanın sıcak seyretmesi nedeni ile kışlık ürün satışlarının çok iyi gitmediğini ifade eden Öncel, “Hava sıcaklıklarında düşüş bekliyoruz. Perakendeci kar yağışlarını bekliyor” dedi.           

 

KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 251
  • Erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla bırakın giyimi en ucuz yiyecek çiğ köfte dürüm bile 30 tl olmuş artık dışarıda su bile almıyorum siz giyimde bahsediyorsunuz
    Cevapla
  • Adem sönmez 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskileri giyerim .. Niye yeni alayım Yamar yamar giyerim. Paramda cebimde kalır. Moda budalası millet....
    Cevapla
  • Enişte 1 yıl önce Şikayet Et
    Giyecekler pahalılıktan elde kaldı ne yapsın esnaf.Avrupa bizi kıskanıyor ????
    Cevapla
  • demdane 1 yıl önce Şikayet Et
    üzerimdekiler yırtılana kadar , ayakkabım yamayı kabul etmeyene kadar kendime üst baş almayacağım , bu zamana kadar pırlanta gibi gezdim bundan sonra paslı gezeceğim elimden geldiği kadar bu AÇ GÖZLÜ pırtıcılara vede kunduracılara kısacası giyim sektörüne para kaptırmayacağım , Soyguncular , kapkaççılar gözünü milletin cebine dikmiş fırsatçı hainler...
    Cevapla
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarım Kredi kooperatifleri ciddi düşük verse en geç 3 ay sonra diiğrleride aynen düşürecek devlet ciddi indirim yaptırmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle