Ve AB'den flaş 'kripto' kararı! Beklenmedik hamle geldi, şimdi onlar yandı...

Avrupa Parlamentosu (AP) komitesi, bankaların risklere karşı ellerindeki kripto varlıkları tamamen karşılamaya yetecek kadar sermaye tutmaları şartını getirecek düzenlemeyi onayladı.

GİRİŞ 25.01.2023 06:52 GÜNCELLEME 25.01.2023 09:15
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

AP Ekonomik ve Mali İşler Komitesi, uluslararası Basel III anlaşmasının uygulamasına yönelik yeni kuralları içeren yasal düzenlemeyi kabul etti.

Buna göre, AB bankaları gelecekteki ekonomik şoklara karşı daha dayanıklı hale getirilecek.

Basel III anlaşmasının ilgili sermaye kuralları 2025 başında tam olarak uygulamaya girecek.

BANKALARA KATI KURALLAR UYGULANACAK

Buna göre, kripto para birimleri bulunan bankalara katı kurallar uygulanacak.

Kripto pozisyonu olan bankaların kripto varlıklarını tamamen karşılayacak miktarda sermayeye bulundurmaları zorunlu olacak.

Bankaların kripto varlıklarını, bu alanda sundukları hizmetleri ve risk yönetimlerini açıklamaları gerekecek.

Yasa taslağı bu aşamadan sonra AP Genel Kurulu’nda oylandıktan sonra AB üyesi ülkelerle müzakere edilecek.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesi için AP ve AB üyesi ülkelerin ortak bir metin üzerinde anlaşması gerekiyor.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • kahverengi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kararla kriptolar zorunlu olarak guven altına alınmış olur ama uzun vadede kriptolara geçiside tetikler, olgunlasma sureci devam eden kriptoların patlama yapmasına ortam saglanıyor.
    Cevapla
  • Türkmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda doğruyu buldular... İlk çıktığı günden bu yana hemde yazdım yorumum var Kriptonun karşılığını kim satıyorsa o ülkenin merkez bankasına yatırmalı... Bugüne kadar merkeziyetsiz deyip hem sığırları sağdılar hemde tüm ülkeleri zarara uğrattılar... Türkiyede ivedi olarak Aynı kararı almalı...
    Cevapla
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok yanlış. Bu uzun vadede başlarına bela açar.
    Cevapla
  • esas 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir hayali satıp o hayal ile mal değişimini yerleştirdiler. Öğrenilmiş çaresizlik gibi öğrenilmiş bir davranış. Bunu ABD dolarını artık altın karşılığı basmıyacağım diyen ABD oldu bitti ile yapmıştı. Aradaki farklardan biri kriptonun ardında şirket var.Paranın devlet. Madenci dedikleri bilgisayarlarda bir algoritma koşturanların bulduğu sayılara maden diyerek hayali somutlaştırıveriyorlar. Bakın maden bu işte madenci üretti. Ha algoritma koşturdun ha oyun . insanın değer yargısı kabul etti değil mi? bitti.Elektrik gitse var yaaa.
    Cevapla
  • memet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayalı para, büyük kumar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle