EYT'de kısa çalışma detayı: Eksik prim tamamlayabilecek

Kısa çalışma ödeneği ile nakdi ücret desteğinden yararlanan sigortalılar, SGK’ya eksik bildirilen günleri tamamlayabilecek. Uygulamanın nasıl olacağı ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

GİRİŞ 22.01.2023 17:34 GÜNCELLEME 22.01.2023 17:39
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Çalışma hayatının olumsuz etkilenmemesi için koronavirüs salgın sürecinde çeşitli destekler verildi. Bunlardan en önemlileri kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteğiydi.

EYT düzenlemesi kapsamında salgın döneminde prim eksikliği oluşanlar için de harekete geçildi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Zengin, "Kısa çalışma ödeneği salgın boyunca 15 ay boyunca ödenmişti. O dönemde çalışanların genel sağlık sigortası primleri devlet tarafından karşılanıyor ama çalışmadıkları için uzun vadeli sigortalı kollarından primleri yatmıyor" dedi.

Zengin, “Primleri eksik yatanlar olduğu gibi yatmayanlar da söz konusu olmuştu. Getirilen bu düzenlemeyle beraber kişilerin eksik prim günlerini, ödenmemiş günlerini ödeme imkanını sosyal güvenlik kurumu tarafından verilecek” açıklamasını yaptı.

Uygulamanın nasıl olacağı ise önümüzdeki günlerde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yayınlanacağı genelge ile netleşecek.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 38
  • Tuncay esen 1 yıl önce Şikayet Et
    1998 girişim var yaşım 53 3419 gün pirimim var kalan günleri satın almak mümkünmü
    Cevapla
  • Erkek 1 yıl önce Şikayet Et
    1965.doğumluyum.sigorta.girişim.1987.3700.günüm.1987.de.yaş.55.şimdi.niye.55.şe.tabip.olmuyor
    Cevapla
  • Semra ulusoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Pirim doldurma tarihiyle niye hesaplanıyor bizde eyt liyiz kısmi emeklilik bizimde hakkımız yaş şartı yoktu bizde niye var velev ki var tamam kadınlarda 50 ise neden primin dolduğu tari baz alınıyor bizde hakkımızı istiyoruz bi güzellik bizede yapın
    Cevapla
  • Ali bayrak 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten 3600 kısmi çıkarsa oluyon neyin hesabindasin benim de 85 SSK 4192var 1967 ben eytliyim demiyorum bakıyorum kismide olsun ayrilayim
    Cevapla
  • Tekin 1 yıl önce Şikayet Et
    1996 yılında bagkur girişim var ama günüm yok .günlerimi yatırırsam ssk girişim sayılırmı
    Cevapla
  • Fatma 1 yıl önce Şikayet Et
    Bekar olup ,prim eksikliği olanlar içinde ödeme şekli olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle