Artık kemiği bile para ediyor

Eskiden kasaplar tarafından isteyene ücretsiz olarak verilen kemikler, şimdilerde kasaplarda kilosu 15, marketlerde ise kilosu 50 liraya varan fiyatlardan alıcı buluyor.

Artık kemiği bile para ediyor
Artık kemiği bile para ediyor
GİRİŞ 21.01.2023 23:48 GÜNCELLEME 21.01.2023 23:49
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Yüzyıllardır küçükbaş ve büyükbaş hayvanların etinden, sütünden, derisinden, peynirinden, yağından ve sakatatından ücret karşılığı fayda sağlanırken vitamin deposu olan ilikli kemikler ise isteyene ücretsiz verilir ya da sokak köpeklerine atılırdı. Ancak son günlerde etin değerlenmesinden dolayı kemiklerde ücret karşılığı satılmaya başlandı. Kemiklerin kilosunun kasapta 15 liradan, markette ise 50 liraya varan fiyatlardan satıldığı öğrenildi.

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, etin aşırı değerlenmesinden sonra özellikle kışın hastalıklara iyi gelmesinden dolayı vitamin deposu olan ilikli kemiklere de rağbet olduğunu bu nedenle kasaplarda kilosu 15 liraya marketlerde ise kilosu 50 liraya varan fiyatlardan satıldığını söyledi. Yağmur, "Daha önce bu kemikler ücretsizdi. Hala çoğu kasap ücretsiz veriyor. Ama maketler bu kemikleri stoklayıp 50 liraya satıyor. Özellikle kışın çorbaya konan ilikli kemikler hastalıklara birebir iyi geldiği için tercih ediliyor. Ancak buna rağmen kemiklerin ücretsiz olması gerekir" dedi.

KAYNAK: İHA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet azcık akıllı olsa oratlık düzelecek ama nerde herşeye talep var biraz geri çekilin 300 bin lik ev 3 milyon oldu deli gibi talep var.15 binlik araba 200 bin oldu deli gibi talep var adam ı phone almaya gürcistana sıraya giriyor yav arkadaş millet olarak 2.si yok gibi her şeye talip olursanız herşeyin fiyatı uçar tabi.
    Cevapla
  • luzumsuz 1 yıl önce Şikayet Et
    guzel gunler yakin kardeş sabretmek lazim 5 sene sonra hersey çok farkli olacak
    Cevapla
  • luzumsuz 1 yıl önce Şikayet Et
    parana göre yaşa kardeş 10 bin tl kazanip 20 bin tl lik yasama kardeş ayagini yorganina göre uzatacaksin o kadar çöpe giden erzaklari gorseniz akliniz hayaliniz durur boş konuşmanin anlami yok
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu daha iyi günlerimiz birkaç yılaaa bugünün çayını bile kurutup bir hafta boyunca içeceğimiz günler yakındırrrrr
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Çocukluğumda doksanlarin başı kemikli kuş başı diye tabir edilen etin lezzeti hala damağımda ama yirmi beş sene oldu görmeyeli ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle