Dolar endeksi değer kaybı yaşadı

ABD'deki açıklanan veriler ve yetkililerin açıklamaları sıkı para politikalarının ne kadar daha süreceğine ilişkin belirsizlik arttırdı.

Dolar endeksi değer kaybı yaşadı
Dolar endeksi değer kaybı yaşadı
GİRİŞ 21.01.2023 14:18 GÜNCELLEME 21.01.2023 14:18

Küresel piyasalar geçen hafta ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin sözle yönlendirmeleri ve resesyon endişeleriyle karışık seyretti. Bu da dolar endekslerine olumsuz yansıdı.

Enflasyon verilerinin ardından fiyat baskılarının hafifleyeceğine dair oluşan iyimser beklentiler, Fed yetkililerinin sözle yönlendirmeleriyle yerini resesyon endişelerine bıraktı.

DOLAR ENDEKSİ YÜZDE 0,2 DEĞER KAYBETTİ

Dolar endeksi 101,5 ile 31 Mayıs 2022'den bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından kayıplarını telafi etti ve haftayı yüzde 0,2 azalışla 102'den tamamladı.

ABD'NİN 10 YILLIK TAHVİL FAİZİ 4 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3,32 ile 4 ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından yüzde 3,48'de dengelendi.

GELECEK HAFTANIN GÜNDEMİ

Gelecek hafta ABD'de yoğun veri gündemi bulunuyor.

ABD'de salı öncü PMI verileri, perşembe dayanıklı mal siparişleri, 4. çeyrek nihai Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH) ve yeni konut satışları ile cuma kişisel tüketim harcamaları ve Michigan güven endeksi takip edilecek.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.