Türkiye'nin en büyüğü! Temelini Başkan Erdoğan atacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Türkiye'nin en büyük lise kampüsü olan Esenyurt Eğitim Kampüsü'nün temel atma törenini gerçekleştirecek.

GİRİŞ 19.01.2023 19:07 GÜNCELLEME 20.01.2023 09:52
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde yapımına başlanan Esenyurt Eğitim Kampüsü’nün temel atma töreni, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından saat 14.30’da Esenyurt Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Erdoğan’ın destekleriyle hayata geçirilecek Türkiye'nin en büyük lise kampüsü içerisinde 337 derslikten oluşan 5 anadolu lisesi, 1 fen lisesi, 1 mesleki ve teknik lisesi ve 1 imam hatip lisesi yer alacak.



Esenyurt Eğitim Kampüsü’nde faaliyet gösterecek eğitim kurumlarında toplamda 850 öğretmen eğitim verecek, 11 bin 450 öğrenci eğitim görecek.



68 bin metrekarelik alan üzerinde yükselecek kampüste 8 liseye ek olarak 1 bilim ve sanat merkezi, 1 kız öğrenci yurdu, 1 erkek öğrenci yurdu, 1 uygulama cami, 1 anaokulu, 2 kapalı spor salonu, 1 konferans salonu ve kütüphane, 1 planeteryum, 88 laboratuvar, 1 idari hizmet binası ve 500 araçlık kapalı otopark bulunacak.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 86
  • Oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Başkan , Her bölgede böyle kampüslerin açılması ayrıca Kampüs Polisleri oluşturulmalıdır.
    Cevapla
  • Mukim 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemize aklımıza gelen her alanda uzmanlar lazım , hem de büyük sayıda Meslek okullarını da çoğaltalım
    Cevapla
  • Murat Cin AFYON 1 yıl önce Şikayet Et
    Harika düşünceler gerçekten canı gönülden tebrik ederim ama mesleki liseler fazla olmalı diye düşünüyorum. Gene de devletimiz doğru olanı yapar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Meslek liselerine ağırlık verilmeli. Memlekette artık usta yetişmiyor
    Cevapla
  • zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Rüyamızda göremezdik böyle okulları . Beynini kiraya vermişler görsünler bunları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle