Selçuk Bayraktar: Bu ekibi parayla, maddiyatla motive edemezsiniz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın İHA ve SİHA'ları hedef alan açıklamalarına Selçuk Bayraktar'dan bir tepki daha geldi.

GİRİŞ 19.01.2023 16:58 GÜNCELLEME 19.01.2023 16:58
Bu Habere 188 Yorum Yapılmış

DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın SİHA ve İHA üreten Baykar'a yönelik sarf ettiği "Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın dokunacağız" sözleri tepki çekmeye devam ediyor.

Daha önce sosyal medya hesabından Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilme çalışmaları devam eden Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) Bayraktar Kızılelma ile çekilen fotoğrafları paylaşarak "Ona sadece aziz milletimizin evlatları, mazlumun 7 iklim 4 bucaktaki dostları dokunabilir..." cevabını veren Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, yeni bir paylaşım yaptı.

"BİRLİKTE ÜLKEMİZİN YARINLARINI İNŞA EDİYORUZ"

Bayraktar "Biz ekibimizi maddiyatla, mühendislik güdüleriyle motive etmiyoruz. Biz birlikte ülkemizin yarınlarını inşa ediyoruz" diyerek daha önce katıldığı bir programda yurtdışındaki eğitiminin ardından Türkiye'ye geri dönmesi ile ilgili olarak kendisini sorulan soruya verdiği yanıtı paylaştı.

"BU EKİBİ PARAYLA, MADDİYATLA MOTİVE EDEMEZSİNİZ"

Bayraktar, gazeteci Candaş Tolga Işık'ın "Babanız Özdemir Bey olmasaydı, Baykar sizin olmasaydı. Bu hikaye böyle olmasaydı siz Türkiye'ye geri döner miydiniz?" şeklindeki sorusuna "Bizim kendi ülkemiz için bunları geliştirmemiz kadar ulvi bir şey yok. Yani maddiyat olabilir. Evet. Kendinizi mühendis olarak da en iyi şekilde motive edebilirsiniz ama işin bir de manevi tarafı var. Ülkeye olan borcumuz yok mu? Ülkemize olan vazifemiz yok mu? Evvela böyle bir çalışma yapacaksam elbette kendi ülkem için yapacağım. Ülkemin üstüne üstlük bu kadar başı dertteyken" yanıtını verdi.

Ekip arkadaşları için de benzer şeyleri söyleyebileceğini belirten Bayraktar şunları söyledi:

"Bu ekibi öyle parayla maddiyatla veya mühendislik güdüleri ile motive edemezsiniz ki. Biz ülkemizin yarınlarını inşa ediyoruz. Tam bağımsız yarınlarını inşa ediyoruz. Milletimizin faydasına bu işi yapıyoruz diyerek ancak bu işe motive edebilirsiniz. Zaten insanlarda bu inançla motive olup Baykar'da sabahlara kadar çalışıyorlar. Yoksa başka yerlere de gidebilirler. Çok daha yüksek maaş veren yurtdışındaki firmalarda da kendilerine yer bulabilirler ama mesela böyle bir şey görmüyoruz. Çünkü oraya gittiğinde çok daha önemli bir şey kaybedecek. Bu manevi motivasyonunu kaybedecek. Amacını kaybedecek. İnsanları böyle şayet maddi havuçlarla motive etmeye kalkarsanız, bu arada bunun bilimsel sosyal deneyi de var. İşiniz çok zor. Çok başarılı sonuç olmanız mümkün değil. Başkası daha büyük havuç verdiğinde oraya kaçar. Onun dışında o maddi havuçların hiçbiri tam istediğiniz sonuçları da vermez. BAYKAR'ın hikayesinde de bu var. Benim Türkiye'ye dönmemde aslında bu anlamın tamamlanması var. Evet çok önemli yerlerde, dünyanın en iyi okulunda okuyabilirsiniz ama buna, yaptığınızı bütün işlere bir anlam katmanız gerekiyor."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 188
  • hakan er 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkenin gururusun bayraktar
    Cevapla
  • İsa 1 yıl önce Şikayet Et
    Selçuk kardeşim yolun açık olsun, kızıl elma hedefine ALLAH'IN izniyle inşallah ulaşacak.
    Cevapla
  • yusuf bin abdal 1 yıl önce Şikayet Et
    vallahi gözlerim doldu yarınları inşaat bağımsızlık için yapıyoz dedi ya inşallah bu pençeden kurtulacağız
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Baykar dokunulmaz mı?? Kesinlikle dokunulmazdır... Gerek bizim gönlümüzde gerekse mazlumların gönlünde...
    Cevapla
  • H mz 1 yıl önce Şikayet Et
    Biliyoruz zaten Türk milletinin ne kadar kutsalı varsa yıkmak için bir projesiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle