Et ve Süt Kurumu kırmızı et fiyatlarındaki artış için harekete geçti

Et ve Süt Kurumu, kırmızı ette arz güvenliğinin sağlanması ve fiyat istikrarı hususunda gerekli tedbirleri almak için harekete geçti.

GİRİŞ 19.01.2023 14:23 GÜNCELLEME 19.01.2023 15:40
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

ET ve Süt Kurumu, kırmızı ette arz güvenliğinin sağlanması ve fiyat istikrarı konusunda gerekli tedbirlerin alındığını, ihtiyaç olması durumunda piyasaya taze karkas et satışı yapılacağını duyurdu.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, Ramazan ayı öncesi hazırlıklar kapsamında; et ve süt piyasalarını düzenleme ve dengeleme amacı ile kurum için gerekli olan yetki ve görevlendirmeler yapıldığı belirtildi.

DÜZENLİ OLARAK TAKİP EDİLİYOR

Üreticileri ve tüketicileri korumak amacıyla et piyasasının düzenli olarak takip edildiği vurgulanarak, "Kırmızı ette arz güvenliğinin sağlanması ve fiyat istikrarı hususunda gerekli tedbirler alınmaktadır. Et ve Süt Kurumu satış mağazaları ve Tarım Kredi Birlik Marketlerde ekonomik fiyatlarla yeterli düzeyde ürün arzı için gerekli olan tedarik süreçleri tamamlanmıştır.

Ayrıca, ihtiyaç olması durumunda üreticilerimizin üretim maliyetleri göz önünde bulundurularak piyasaya taze karkas et satışı yapılacaktır" denildi. 

KAYNAK: DHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 36
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hani süt ürünleri ne zam yapılmayacaktı bari şu seçime kadar zam yapmayın vatandaşı sogutmayın bu seçim çok önemli
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yetkililer konuşur et fiyatı yükselir,tık yok.Yetkililer demeç verir fiyatlar daha yükselir tık yok.Bu işte bir terslik var gibi.
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    kusura bakmasınlar ama et var diyorlar, gidiyoruz gelen eti yüzlerce kiloluk şeklinde kasaplar almış. ayrıca fiyatları sıradan marketlerden pahalı. istanbullulara ucuz gelebilir. bizim memleketimizde hiç bir farkı yok.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir cuval yem 68 den 450 tlye çıktı , sen bi hayvan altı küredin mi yaş yagmur kar soguk sıcak 7/24 çalıştın mı? Boş ediyorsun burda
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Her ay bir kaç ğıda ürün başını alıp ğidiyor öyle bir ğidiyorki durdurmaya kimsenin ğücü yetmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle