Badal Tüneli bugün hizmete açılıyor

Amasya-Çorum yolu üzerindeki Badal Tüneli ve bağlantı yolları bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılıyor.

Badal Tüneli bugün hizmete açılıyor
Badal Tüneli bugün hizmete açılıyor
GİRİŞ 19.01.2023 09:57 GÜNCELLEME 19.01.2023 12:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde; Badal Tüneli ve Bağlantı Yollarını bugün hizmete açıyoruz!" ifadelerini kullanarak Badal Tüneli'nden görüntüler paylaştı.

BADAL TÜNELİ PROJESİ'NİN TOPLAM UZUNLUĞU BAĞLANTI YOLLARI İLE 4,5 KM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Badal Tüneli ve bağlantı yollarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlanacağı törenle açılacağı belirtilerek, "Trafiğe 921 metre uzunluğunda, çift tüplü olarak hizmet verecek Badal Tüneli Projesi'nin toplam uzunluğu bağlantı yolları ile 4,6 kilometreye ulaşıyor. Proje kapsamında ayrıca, toplam 345 metre uzunluğunda 4 adet köprü yer alıyor. Kuzey hattının Amasya geçişinde yol standardının artırılması amacıyla hizmete sunulan Badal Tüneli ile keskin virajlarla geçilen apik arazi yapısına sahip kesimde tünelli geçiş imkanı tesis edildi. Ayrıca, dağ yamaçlarından taş düşmelerinin önüne geçilerek trafik can ve mal güvenliği sağlandı. Tünel sayesinde, kış aylarında karla mücadelenin güçleşmesi ve yağışlı havalarda vadi içerisinde kalan mevcut güzergahta meydana gelen buzlanmalar nedeniyle yaşanan kazaların da önüne geçildi" denildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde; Badal Tüneli ve Bağlantı Yollarını bugün hizmete açıyoruz!" ifadelerini kullandı.

Amasya Badal Tüneli ve Bağlantı Yollarının yatırım bedelinin 760 milyon TL olduğu açıklandı. Paylaşımda, toplam uzunluğu 4.6 kilometre olacak projenin karbon emisyonunu 265 ton azaltacağı ifade edildi.

KAYNAK: SABAH
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    hizmet budur bölünmüş yol yapımında yeni hedefler konmalı büyük ilçe il bağlantı yolları bölünmüş hale gelmeli
    Cevapla