ABD'de ÜFE beklentilerden fazla geriledi

ABD'de üretici fiyat endeksi (ÜFE) Aralık'ta pandemiden bu yana en büyük düşüşü kaydetti. Bu düşüş, ABD Merkez Bankası'na faiz artışlarını yavaşlatmak için bir alan sağlayabilir.

ABD'de ÜFE beklentilerden fazla geriledi
ABD'de ÜFE beklentilerden fazla geriledi
GİRİŞ 18.01.2023 17:05 GÜNCELLEME 18.01.2023 17:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD'de aylardır devam eden enflasyonist baskıların ardından üretici fiyatları 2022'nin son ayında yavaşladı. Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre ÜFE aylık yüzde 0,5 düştü. Bu, Nisan 2020'den beri en büyük düşüş oldu. ÜFE yıllık bazda yüzde 6,2 arttı.

YILLIK YÜZDE 5,5 ARTTI

ÜFE'de aylık yüzde 0,1 düşüş, yıllık yüzde 6,8 artıştı. Enerji ve gıda fiyatlarındaki düşüş üretici enflasyonundaki düşüşe katkı sağladı. Gıda ve enerjiyi içermeyen çekirdek ÜFE aylık yüzde 0,1, yılık yüzde 5,5 arttı. Ülkede geçen hafta açıklanan tüketici enflasyonu da yavaşlamıştı.

FED FAİZ ARTIŞINA DEVAM EDECEK

Ancak bu yavaşlamaya rağmen Fed'in faiz artışlarına devam etmesi bekleniyor. Yine bugün açıklanan veriye göre perakende satışlar Aralık ayında yüzde 1,1 ile yüzde 0,9'luk tahminin üzerinde düştü. Yakıt ve otomobil hariç satışlar yüzde 0,7 düştü.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    resesyon a giriyorlar
    Cevapla
  • Murat gözükara 1 yıl önce Şikayet Et
    İnanmayın..... Abd batıyor....
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen hatta bak tam şu an battı.
    Cevapla