Bakan Bilgin: EYT'de top bizden çıktı, Meclis'in iradesinde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, milyonlarca kişinin beklediği EYT düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı. Bilgin, "Milletvekillerimiz konuyu tartışıyor. Onlar Meclis'e götürecek. Meclis'in iradesinde, bizden top çıktı." dedi.

GİRİŞ 18.01.2023 12:14 GÜNCELLEME 18.01.2023 12:47
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Bakan Bilgin, kanun teklifinin Meclis gündemine ne zaman geleceğiyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Gruptaki milletvekillerimiz konuyu tartışıyor. Onlar Meclis'e götürecek, biz değil. Meclis'in iradesinde, bizden top çıktı. Milletvekillerimizin iradesiyle o şekilleniyor. Bundan sonraki aşamaları biz takip etmiyoruz. Biz Meclis'te milletvekillerimize, grubumuza getiriyoruz, orası değerlendiriyor, artık incelenir diye düşünüyorum."

"KIDEM TAZMİNATI SORUNU ÇÖZÜLDÜ"

Bakan Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin konuya destek verdiğini belirterek, "Özellikle kıdem tazminatıyla ilgili karşılaşılabilecek sorunu çözdü. Özel bir paket hazırladı. Dolayısıyla sorun yok" diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise EYT konusuna ilişkin, "Hazine'den de çıktı. Biz her an her şeye hazırız" dedi.

AKBAŞOĞLU: MAAŞLARINI MART AYINDA YATIRILACAK

EYT'lilere ilişkin olarak AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu dün açıklama yapmıştı. Akbaşoğlu "EYT en geç haftaya Meclis'e sunmayı planlıyoruz, maaşlar en geç Mart ayında yatırılacak. Bu konuda en ufak bir tereddüt söz konusu değil" dedi.

Akbaşoğlu "EYT ile ilgili Çalışma Bakanlığımız teknik çalışmayı bitirdi. 2022 yılı içinde çeşitli EYT platformları meselelerini anlattılar. Ayrı ayrı toplantılar yaptık. Kesin olarak çözümleyeceğimizi ifade etmiştik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 8 Eylül 1999'dan önce hukuki statü neyse onun aynen devam ettirileceğine yönelik ve yaklaşık 23 yıl sürmüş olan bu durumun AK Parti ve Cumhur İttifakı iradesiyle bizlere talimatlandırmasıyla çözüme kavuşturacağız. Bunu en geç haftaya Meclis'e sunacağız. En geç Mart ayında bütün EYT'li kardeşlerimiz maaşlarını alabilecekler" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 115
  • sakarya 1 yıl önce Şikayet Et
    osmanlı 2 ye cevap veren misafir arkadaş sen ve senin kafadakiler o 5500 lirayla inşallah geçinmek zorunda kalırsınız da bu milletin neler çektiğini anlarsınız
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı 2 adını hak et şimdiye kadar konuşmasında şimdi bakıyorum papağan oldunuz bence sen ve senin gibi fikri bozuklar bunu hiç hak etmiyorsunuz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    99 ile 2008 arasına yaş sınırlaması gelse iyi olur 7000 pirim dolmuş 25 yılı doldur muşuz gelsen 60 yaş bekle yaş sınırlaması olsa iyi olur diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Osmanlı 2 1 yıl önce Şikayet Et
    Verilen zam % 30 EYT zammı % 17 nedir bu insanlarla dalgamı geçiyorsunuz batsın sizin çıkaracağınız EYT yazık bu insanlara adam akıllı verin milletin zammını
    Cevapla
  • ....G.antep.... 1 yıl önce Şikayet Et
    Eytliyim maaş mi zaten yarıya düşürdunuz 5000 günle emekli olan 5500 alacak ben onun iki katı prim hemde on yılı yüksek yatmasına rağmen 7000 bu adaletmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle