Bakanlık harekete geçti: Fahiş aidata karşı yasal adım

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı, site aidatları ile ilgili olarak harekete geçti. Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre; site yönetim hizmeti veren şirketler ile ilgili mevzuat çalışmaları yürütmek üzere birim kurdu.

GİRİŞ 18.01.2023 11:35 GÜNCELLEME 18.01.2023 11:36
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Bir süredir sosyal medyada gündeme gelen fahiş aidatlar Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını harekete geçirdi. Bakanlık bünyesinde Şube Müdürlüğü kurulacak. Denetleme ve sertifika verme yetkisi Şube Müdürlüğü'nde olacak.

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

Kat maliklerinin haklarının korunması amacıyla, birden çok bağımsız bölümü buluna konut ve işyerlerinin 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa göre yönetilmesi ile ilgili faaliyet gösteren firmalara ilişkin mevzuat çalışmaları yapmak, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yaparak Site yönetimlerinin sorunlarının çözülmesine yönelik olarak faaliyetlerde bulunmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü bünyesinde birim kurularak faaliyete geçmiştir.

MEVZUAT ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLECEK

Kat maliklerinin haklarının korunması amacıyla, birden çok bağımsız bölümü buluna konut ve işyerlerinin 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa göre yönetilmesi ile ilgili faaliyet gösteren firmalara ilişkin mevzuat çalışmaları yapmak, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yaparak site yönetimlerinin sorunlarının çözülmesine yönelik olarak faaliyetlerde bulunmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü bünyesinde birim kurularak faaliyete geçmiştir.

Kurulan birim, konuya ilişkin kanuni düzenleme çalışmalarının tamamlanmasına müteakip ikincil mevzuat çalışmalarını yürütecektir.

Böylece site yönetimi hayatında yer alan bir boşluk giderilmiş olup, ikincil mevzuat çalışmalarının tamamlanması ile birlikte sitelerde yaşanan Yönetim sorunlarının azalması yönünde önemli bir aşama kaydedilmiş olacaktır.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 83
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kaçıncı harekete geçiş? Saymayı bıraktım artık! Seçimden sonra harekete geçersiniz artık, tabi eğer şu an oturduğunuz koltuklara oturuyor olursanız. Mazlumun ahı, indirecek şahı, yakındır.
    Cevapla
  • MUHAMMED 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence marketler fiyatları ya düşürsün yada sabit bıraksın düşünün bu seçimi 6 lı masa kazanırsa ülkenin halini
    Cevapla
  • Kamil sezen 1 yıl önce Şikayet Et
    Site Yönetim hizmetleri belediyeler tarafından verilsin.
    Cevapla
  • Özel birim 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaç aydır bu özel birimler kuruluyor.. fahiş fiyatın önüne geçiliyor haberi okuyoruz ama sahada etkisini henüz gorebilmiş değiliz..
    Cevapla
  • Emine 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse kimseye zorla bişey satmiyor dayi, Sende git işine gelen marketten aliş verişini yap mesela tarim köy marketleri ucuzmiş lyle diyorlar ,niçin oraya gitmiyorsun. Serbest piyasa ekonimisi sen kimseye neden pahali satiyorsun DIYEMEZSIN,
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    atı alan üsküdari gecti malesef herseye fiyatlara cok gec mudale edilmeye calişiliyor ama iş işten gecti
    Cevapla
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya kardeşum fiyatlara neden müdahale edilmesini istiyorsun, Işine gelmiyorsa git başka yerden ihtiyaclarini al, HA onlarda ayni pahali diyorsan o zaman sıkınti var demek oda enflasyondan kaynaklaniyor, Esnaf kendinin toptan alamadigi fiyata sana satmasin beklemiyorsun herhalde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle