'Baklava' tweeti viral oldu, markalar art arda indirim kararı aldı

Bir sosyal medya kullanıcısı, kaldırımda gördüğü beton engelleri fıstıklı baklavaya benzetti, bir paylaşımda bulundu. Paylaşım, sosyal medyanın gündemine oturdu. Birçok marka bu paylaşım sonrasında 'indirim' kampanyası başlattı.

'Baklava' tweeti viral oldu, markalar art arda indirim kararı aldı
'Baklava' tweeti viral oldu, markalar art arda indirim kararı aldı
GİRİŞ 17.01.2023 16:14 GÜNCELLEME 17.01.2023 16:14
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Semiha Dilara Hazır isimli sosyal medya kullanıcısı, kaldırımdaki bir beton engelini baklavaya benzetti, sosyal medya hesabında paylaştı.

Bu paylaşım binlerce sosyal medya kullanıcısı tarafından retweet edildi, beğenildi.

Hazır'ın, "Dün Eyüp'te yerde dev bir fıstıklı baklava gördüğümü zannettim" notuyla yaptığı paylaşım Türkiye'de sosyal medya kullanıcılarının gündemine oturunca birçok marka baklava fiyatlarında indirim kampanyası başlattı.

ŞAHİN DE PAYLAŞIM YAPTI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de sosyal medya hesabından Hazır'a cevap yazarak, "Semiha merhaba, özelden bana açık adres ve iletişim bilgilerini iletirsen sana Gaziantep'ten baklava göndermek isterim. Eyüp'teki kaldırımlarda gördüğün kadar büyük olmasa da emin ol lezzeti dünyalara bedel" ifadelerini kullandı.

 BAKLAVACILAR YAZDI

Gelen tepkileri anlatan Hazır, sosyal medya paylaşımının Türkiye çapında büyük bir etkileşim aldığını belirterek, "Daha sonra benim tweetim üzerinden indirim kampanyası başlatıldı. Daha çok duyurulmuş oldu. Daha sonra Gaziantep'ten yazmaya başladılar. Hatta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de bana baklava yollamak istediğini söyledi. Başka baklavacılardan da bana çok yazanlar oldu. Yani tüm Türkiye o gece baklava yedik. Herkesin canı baklava çekti. Baklava gündeme oturdu, mutluyum." diye konuştu.

Semiha Dilara Hazır, genelde çok olumlu ve esprili tepkiler geldiğini belirterek, "Yorumlarda ekonomiye bağlayanlar oldu. 'Pahalılıktan yolda yürürken baklava görüyor.' diyenler oldu. Diyet yapanlar kendisine benzetti. Kimisi Gaziantep özlemine bağladı. Yazıyı okuyana kadar ben de baklava olarak gördüm diyenler oldu." ifadelerini kullandı.

Paylaşımının popüler olması sebebinin gastronomiyle ilişkili de olduğunu kaydeden Hazır, şöyle devam etti:

"Türkiye zaten gastronomi açısından önemli bir ülke. Baklavanın bu kadar gündem olacağı bir ülke daha yoktur. İnsanlar özelden, yorumdan deli gibi yazdılar. 'Benim de canım baklava istedi. Senin yüzünden baklava yiyoruz. Tüm ülke baklava yiyoruz' diyenler oldu. Türkiye yemek konusunda o kadar gelişmiş ki bu bile gündeme oturabiliyor."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Acar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu fırsatçılar bu kadar fahiş zamdan sonra satacak keriz bulamadılar, elleri mecbur hepsi indirecekler, yeterki biz tüketiciler akıllı olalım
    Cevapla
  • TPRK 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten baklava değil mi o :)
    Cevapla
  • Nezih 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim ne derse desin,hala GERÇEK ESNAF var.Özellikle Gaziantep bu konuda iyi illerden.
    Cevapla
  • mişmiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz Eyüpte dev bir baklava görmüşsünüz doğrudur. Zira bizimde gözümüzde baklava devleşti artık. Etten pahalı da kendisi.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla Hakikaten canım çok istiyor yarın 1 kg gidip alacağım çok benziyor fıstıklı baklava ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle