Sudan talep etti: Türkiye'den destek istiyoruz!

Ziraat Katılım Genel Müdürü Özdemir, Sudan Maliye ve Sanayi Bakanları ile görüştü. Sudan Sanayi Bakanı Avad, Türkiye'deki KOBİ sektörünün çok güçlü olduğunu ve bu konuda ilgili kurumlardan hizmet almak istediklerini söyledi.

GİRİŞ 17.01.2023 07:22 GÜNCELLEME 17.01.2023 10:32
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir, Sudan Maliye ve Sanayi Bakanları ile bir araya geldi.

Ziraat Katılım'ın Afrika'daki ilk ve tek şubesini ziyaret etmek ve Sudanlı yetkililerle bir araya gelmek için başkent Hartum'a gelen Özdemir, Sudan Maliye Bakanı Cibril İbrahim ve Sanayi Bakanı Betul Abbas Avad ile görüştü.

Ziyaretlerde, Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakütük, Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul İspaha, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Buçukoğlu, Mahmut Esfa Emek ve Mehmet Başıbüyük de hazır bulundu.

Sanayi Bakanı Avad, Türkiye'deki KOBİ sektörünün çok güçlü olduğunu ve bu konuda ilgili kurumlardan teknik ve danışmanlık hizmeti almak istediklerini söyledi.

Genel Müdür Özdemir de Hartum şubesini satın aldıklarını ve burada kalıcı olma hedefinde olduklarını belirterek, "Sudan'daki hacmimizi daha da arttıracağız. Bu vesileyle Afrika'daki başka ülkelere de açılmayı düşünüyoruz." dedi.

Sudan'da kalıcı hedefleri olduğunu ifade eden Özdemir, Ziraat Katılım'ın Hartum şubesinde sermaye artırımı yapacaklarını ve ilerleyen günlerde tarım sektöründe yeni yatırımlara girme niyetinde olduklarını kaydetti.

Maliye Bakanı İbrahim ise Türkiye'nin Sudan'daki varlığının gurur kaynağı olduğu ve ülkesine güç kattığını dile getirerek, ikili ilişkilerin daha da ilerlemesi temennisinde bulundu.

Bakan İbrahim, Sudan'daki Türk projelerinin önündeki engellerin kaldırılması konusunda destek sözü vererek, iki tarafa da fayda sağlayacak yeni başarılı ortaklılar kurmaya istekli olduklarını söyledi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede cokmu az ?
    Cevapla
  • antikor 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlara pek olmaz.. oradaki sevakin adasini kiralamistik.. bize vermislerdi.. sonrada darbe sebebiyle elimizden almislardi.. sonra yine üst üste iki darbe daha yasandi.. bu ülke cok cürük cok.. satilmis insan cok orda..
    Cevapla
  • Tek gözlü balik 1 yıl önce Şikayet Et
    Cok acele edin..Secimden sonra ilk gün yapilcak i$iniz bu olmali tabi kanimca..Afrikaya sadece el degil ayakda atilmali.
    Cevapla
  • Germiyanoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Afrika pazarı çok büyük Sudan kapı olabilir üstelik Türkiye'yi de seviyorlar
    Cevapla
  • Sureyya 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen öyle san onlar Sudanlı olmayanı asla istifade ettirmiyorlar.
    Cevapla
  • Breh Breh 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'da yüzlerce Sudanlı şirket var kanun derki bir yabancı istihdamı için 5 Türk çalışacak, hepsi ful yabancı ve kayıtdışı çalıştırıyor. Ahanda dost ülke...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle