Adana'daki petrol rezervleri 1956 yılında çizilen İngiliz haritasında

1950-1960'larda açılan ve daha sonra kapatılan petrol kuyularıyla ilgili dikkat çeken bilgiler ortaya çıktı. Adana'da toprak yapısını inceleyen İngilizlerin bölgenin petrol haritasını çıkardığı öğrenildi.

GİRİŞ 16.01.2023 14:51 GÜNCELLEME 16.01.2023 15:17
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

TPAO harekete geçti ve 1950'li 1960'lı yıllarda açılan ve daha sonra kapatılan petrol kuyuları çevresinde çalışmalar gerçekleştirdi. Burada yeniden müjdeli bir haber paylaşılması beklenen bir noktada daha çalışmalar yapılırken Uluslararası ilişkiler uzmanı Dr. Esat Arslan, İngilizlerin bölgede yaptığı petrol araştırmalarını anlattı.

Sabah'ta yer alan habere göre; Bölgedeki toprak yapısını inceleyen İngilizlerin bölgenin petrol haritasını çıkardığını söyleyen Arslan, dikkat çeken değerlendirmelere bulundu. 1956 yılında çizildiğini belirttiği haritalarda o noktaları gösterdi. Arslan, Ağzıkara ve Hocalı bölgelerinde 3 tane sondaj yapıldığını ve araştırmalar sonunda burada petrol bulunduğunu ifade etti.

1912 doğumlu Amerikan Lisesi mezunu Mehlika Taşman'ın Mustafa Kemal Atatürk tarafından ABD'ye gönderildiğini belirten Arslan, bölgede inceleme yaptığını söyledi.

Arslan, "Haritada da gösterelim. İngilizce doküman olarak ifade ediyoruz. Burada incelemelerde bulunmuş. Petrolün en önemli tek hücreli terliksiler diye ifade ettiğimiz şeyleri incelemişler burada. Bu hakikatten çok önemli. Hocalı ve Ağzıkara bölgelerinde yaklaşık 3 tane sondaj yapılmış. Bütün petrolün kayaların büyük hava ile teması kesilerek altta kalan bu yapıyı inceleyerek evet burada petrol vardır demişler. Mehlika Taşman denizlerimizde mutlaka var demiş. Bunun da altını çizerek söylemiş. Bunlar petrolün öncüleri. Birçok yayınlar yapmışlar" ifadelerini kullandı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 99
  • ASİLBEY@06ÇUBUK 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede keşfedilmemiş yerlerde petrol ve doğalgaz aramaya başlamadan önce, yabancı şirketlerin ve onların ortaklığıyla yapılan arama noktalarında özellikle yok veya işletmeye uygun değil diye kapatılan yerler öncelikle aranmalı. Eminim 10 yıllık çalışma ile enerji ihraç eden ülke olmasakta enerjisi kendisine yeten ülke olmamız hayal değildir.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de , Irak'ta , İran'da , Azerbeycan'da petrol var ama bunların tam ortasında yer alan Türkiye'de petrol yok dendi yıllarca. İnandık mı ? Hayır !
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    hızlı bir şekilde bu beton dökülmüş kuyular açılmalı gece gündüz çalışılmalı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    olabilir
    Cevapla
  • H.C 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce dışarıdan ülkemize gelip de araştırmadan sonra burada petrol yoktur denen her yer aslında birer petrol kuyusudur.Maalesef içimizdeki hainler de buna göz yumarak bu zamana kadar hep yalanla ertelediler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle