Ayçiçek yağı fiyatları değişiyor: Tarih açıklandı

Gümrük vergilerin düşmesiyle son 15 günde Türkiye 150 bin ton ham ayçiçeği yağı bağlantısı yaptı. Yeni fiyatlarla alınan ürünlerin iç pazarda raflarda % 10 ile 15 arasında yansıması bekleniyor.

GİRİŞ 16.01.2023 09:38 GÜNCELLEME 16.01.2023 09:44
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Ekonomim gazetesinden Mehmet Hanifi Gülel'e konuşan Solventum Yönetim Kurulu Başkanı Onat Angı, “Türkiye’nin aldığı kararlar yurtdışı piyasalarını da etkiliyor. Yurtdışında fiyatlar yüzde 3 ile 4 oranında arttı. Ham yağın ton fiyatı bin 225 dolardan 1260 dolara kadar yükseltti. Ancak Türkiye’nin alım iştahının azalmasıyla fiyatlar tekrar düşüşe geçti. TMO’nun" dedi.

Angı, TMO’nun Geçen hafta yaptığı 24 bin tonluk ihalede Tekirdağ teslim fiyatı bin 219 dolar, İskenderun’a ise bin 229 dolar olarak gerçekleşti. Bu ihale ile fiyat düşüşü tescillenmiş oldu ve şu anda uluslararası piyasada ham yağ fiyatları bin 230 ile bin 235 seviyesinde işlem görüyor. Marmara teslim fiyatı ton başına 625 dolar olan çekirdek ise yurtiçinde 11 bin 500 lira civarında işlem görmekte. Diğer yandan vergisiz ham yağ fiyatları iç pazarda kilo başı maliyeti 26 TL’den 24 TL’ye düşürdü. Söz konusu yeni bağlantı yapılan mallar geldikçe, şubat ayından sonra raf fiyatlarına yüzde 10 ile 15 arasında yansıması lazım.” şeklinde konuştu.

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 96
  • Emeklidur 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayçiçeğiyle alakam yok da dün Bime gittim.Aralığın son haftasında beyaz peynir 79.90 dı.Dün gittim ki 95 lira olmuş.Hani fiyatları sabitlemişlerdi.Almadan dışarı çıktım.Yahu sanki insanın a.. a.. düz gidiyorlar.Şimdiye kadar bindirmeleri yetmiyormuş gibi.Daha maaş fark ve zammını almadık ki.Elemanlarına da daha zamlı asgari ücreti vermediler.
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Zeytinyağı tüketin
    Cevapla
  • mişmiş 1 yıl önce Şikayet Et
    zeytinyağı kilosu 80 tl.
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 1 yıl önce Şikayet Et
    İthal.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla devlet ne yaparsa yapsın bu fırsatçı millet yine bi kılıf bulup onu kendi cebine koyacaktır
    Cevapla
  • Ferman 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletinde işine geliyor,,çok vergi
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    kapat gıtsın yada kayyum ata .buyuklugunu goster güç elınde vur kılıçi halk senınle reis
    Cevapla
  • Ferman 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafayı yemiş sin,,,çok pahalıya çok vergi ,,ne kadar harcama yaparsanız o kadar vergi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle