Araç sahipleri dikkat: Akaryakıt fiyatları bu gece değişiyor! Motorin ve benzin ne kadar?

Son dakika haberi... Rusya-Ukrayna savaşının sürmesiyle birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanmalar yaşanmaya devam ediyor. Benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olma üzere 67 kuruş zam yapılması bekleniyor.

GİRİŞ 16.01.2023 12:15 GÜNCELLEME 16.01.2023 12:19
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

BU GECE YARISINDAN İTİBAREN BENZİNE ZAM GELİYOR

Benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olma üzere 67 kuruş zam bekleniyor. 

Motorin grubunda fiyat değişikliği öngörülmüyor.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litre
fiyatı 22.07 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 19.69 liradan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Ti-Bab 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis. Allah rızası için şu EPDK ya bi el at. Lütfen
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun başka laf yok
    Cevapla
  • Bir garip yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım içimizdeki vatan hainlerine fırsat vermesin Ey milletim bu savaş kurtuluş savaşıdır birlik olalım ve şu hainler topluluğuna fırsat vermeyelim
    Cevapla
  • Musafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Paris iklim anlasması ile bilerek fiyatlar arttırıldı bunla beraber zincirleme herşeyin fiyatı arttı geriye dönün anlaşmadan sonraki Ocak ayında basladı herşey Allah bunları kahru perişan eylesin bu milleti bu hale düşürenler şeytana küreselcilere kulluk eden hayinler diyorum küreselci hayinler fiyatların artmasını kaos ve insan kontrolü istiyor acık acık söylüyorlar TC insanı ve devleti zor durumda bırakmak için içimizdeki hayinleri bulmak lazım yoksa ilerisi vahim gibi bence cvt bir yalandı insan kontrolü içindi ama basaramayacaklar Allah CC gören ve bilendir Yapay et karbon ayak izi ile ilgili bu millet gereğini yapar.
    Cevapla
  • İsimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel dua ediyorsunuz da...
    Cevapla
  • savaş 1 yıl önce Şikayet Et
    savaş filan bu işin bahanesi bir rant var ülkemizde kimsenin müdahale edemediği birileri rahatça at oynatıyor ülkemde mevcut kurumlar da hiç bir şey yapamıyor görünen bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle