Tarihi fırsatta kritik gün geldi: Bugün başlıyor!

Orta gelirlinin düşük faizle ev sahibi olmasını amaçlayan "Yeni Evim Konut Kampanyası''nda başvurular başlıyor.

GİRİŞ 16.01.2023 07:43 GÜNCELLEME 16.01.2023 09:12
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Orta gelirliye yönelik yeni konut finansman modeliyle hayata geçirilen "Yeni Evim Kampanyası" 81 ilde geçerli olacak. İlk etapta 100 bin konutun satışı planlanıyor.

BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLIYOR

Açıklama doğrultusunda orta gelirliye konut kampanyası başvuruları bugün (16 Ocak) başlayacak.

Konut almak isteyen bulduğu daireyle banka veya katılım bankalarına başvuracak.

Banka hem projenin hem de kişinin kriterlere uygunluğunu denetleyecek, uygun olan projeler için kredi tahsis edecek.

BAŞVURU ÜCRETİ VE KURA HAKKINDA

Orta gelirliye konut kampanyasında herhangi bir başvuru ücreti alınmayacak. 

16 Ocak itibariyle konut üreticisinden konutunu bulan vatandaşlar kurasız konut kredisi alma hakkı elde edebilecek.

BAŞVURUDA YAŞ SINIRI VAR MI?

18 yaş üstü, bankalar tarafından kredi alması uygun görülen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kampanyadan yararlanabilecek.

KAMPANYADA FAİZ ORANLARI

Konut kampanyasında faiz oranı kademeli olacak, kırsalda konutu olan da kampanyadan yararlanabilecek.

Kampanyadan faydalanacaklara uygulanacak faiz oranı kullanılacak kredinin tutarına göre değişecek.

2 milyon liraya kadar kredide 0,69 olan faiz, 2-4 milyon arasında 0,79, 4 milyon üzerinde ise 0,99'a çıkacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklamasında 1 milyon liralık kredi baz alınarak örnek ödeme planı da paylaşıldı.

Buna göre hane geliri 15 bin lira olan bir katılımcı kredi ödemesine ilk yıl 4 bin 400 lira aylık taksit ile başlayacak. Bu tutar 8'inci yıldan itibaren 11 bin 896 lirayı bulacak. Ödeme planı hane geliri, konut değeri ve vadeye göre değişecek.

Çekilecek kredinin yüzde 40'nı geçmemesi gereken hane halkı gelirinde ise yalnızca eşlerin kazancı dikkate alınacak. Krediye başvuranlarda son 1 yılın en az 9 ayında sosyal güvenlik primi ödeme şartı aranacak.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • ek9 1 yıl önce Şikayet Et
    ben mütahit degilim herkes vurmuşda vurmuş .toplanın siz inşaat yapın yarı fiyatına satın vergisini tam yatırın bizde alalım .
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikler haklısın uşak ta da durum aynı. bunu ihbar kabul etmeli devlet. müteaahitlerin kaçırdığı verginin haddi hesabı yok. insaat sektöründe kaçırılan vergi ülkede toplanan verginin yarısına eşdeger bile olabilir. kesinlikle devlet el atmalı bu işe.
    Cevapla
  • 2323 1 yıl önce Şikayet Et
    Elaxigdayim gunlerdir ev ariyoruz 1 milyonluk evi 350bin gostermis 1300 luk evi 650bin gostermis muteahhit.bosuna kimse ugrasmasin.eger bir an once vergi kacirmak icin yapilan bu is aciga cikarilip sikinti giderilmexse bu projenin hic bir degeri yok.adam diyor turkiyenin her yerinde boyle.500,600bin paran cepte olacak 600 bin gisterdigi 1300luk daireyi alabilesin.acil onlem alinmali MALIYEYI GOREVE DAVET EDIYORUM
    Cevapla
  • Ayda 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeşimin dediği doğrudur Konya da da durum aynıdır taa 1 yıl önce ev almak istedim 3+1 evler 800 900 bandında katılım ile kredi cekecektim adam dedi ki fiyat 1.300.000 ev 250.000 en fazla 200.000 bin çekebilirsiniz benim alo maliyeti aradım şikayet edeyim diye kanitlayamazsaniz sizden davacı olursa başın yanar benim bu çetelerle uğraşacak gücüm mü var ne var kanıtlamaya 2 memur görevlendir alıcı olarak gitsin al sana suç üstü ama yok gariban vatandaş uğraşsın...Allah a havale olsunlar
    Cevapla
  • özcan 1 yıl önce Şikayet Et
    öncelikle bu önlem pekte işe yaramayacak yani burada rand sahipleri yine yapacağını yapacak dün bir ev için emlakçı ile görüştüm 500000 tl nakit kalanı kredi ile dedim 1 milyonluk eve en fazla mütahit 130000 tl kredi kullanma şartı koyuyormuş devlet bu noktada mütahitlerden devlet yolu ile alıp gerekli, düzenlemeleri yapıp vatandaşı kendine yani devlete borçlandırıp aradaki haksız kazanç ve vergi kaçağının önüne geçmeli sistem çok basit ve kolay
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru bir tesbit önce mütaahtiler adam edilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle