Çağrı yerini buldu! Binlerce ürünün fiyatı sabitlendi

Zincir marketler, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin 'fiyat sabitleme ve indirim' çağrısına karşılık vererek birçok ürünün fiyatını revize etti.

Çağrı yerini buldu! Binlerce ürünün fiyatı sabitlendi
Çağrı yerini buldu! Binlerce ürünün fiyatı sabitlendi
GİRİŞ 15.01.2023 11:37 GÜNCELLEME 15.01.2023 11:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Nebati'nin çağrısı üzerine birçok zincir market, "fiyat sabitleme ve indirim" açıklamasında bulunmuştu. Zincir marketler, yaptıkları açıklamaların ardından indirimleri raflara yansıtmaya başladı.

Şok Marketler, ocak ayı boyunca 1.000 üründe fiyatların sabitlendiğini duyurmuştu. Migros, "Migros" markalı 419 üründe fiyatları sabitleyerek 3 binden fazla üründe indirime gideceğini açıklamıştı. A101 ise ocak ayı sonuna kadar 2023 ürünün fiyatını sabitleme kararı almıştı.

CarrefourSA, gıda ve gıda dışı 20 bin üründe yüzde 20 ila 40 arasında indirim yapacağını duyururken, Happy Center da ocak ayı boyunca birçok üründe fiyatları sabitleme ve indirime giden diğer zincir marketlerden oldu.

Happy Center İstanbul Kuzey Anadolu Bölge Müdürü Özcan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Happy Center olarak, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un "fiyat sabitleme ve indirim" çağrılarına uyarak, halka bu konuda verebilecekleri tüm desteği sunacaklarını söyledi.

"VATANDAŞIMIZIN SOSYAL MEDYADA DUYURDUĞUMUZ GÖRSELLERDEN SONRA BİZLERE YOĞUN TALEPLERİ OLDU"

Hazırlamış oldukları indirim çalışmasını 11 Ocak itibarıyla halkın hizmetine sunduklarını aktaran Kaya, şunları kaydetti:

"İndirim yapılacak ürünleri seçerken halkımız için en verimli olacak, en ihtiyaç duyulan ürünleri seçmeye özen gösterdik. Fiyatlarımızı indirip sabitleyerek çalışmamızı ocak ayının sonuna kadar devam ettireceğiz. Halkımızı bu indirimlerden yararlanmak üzere mağazalarımıza bekliyoruz. Bu indirim kampanyalarına diğer sektörlerin de katılmasının enflasyonla mücadeleye katkı sağlayacağına inanıyorum. Vatandaşımızın sosyal medyada duyurduğumuz görsellerden sonra bizlere yoğun talepleri oldu. Bu talepler sonrasında da tanıtım broşürlerimizi planladığımız tarihten öne çekerek indirimlere başladık. Halkımıza teveccühleri için teşekkür ediyoruz."

Happy Center müşterisi Okan Çiğli ise yapılan indirimlerden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "İndirimlerin daha fazla olmasını ve devletimizin bu işin üzerinde daha iyi durmasını bekliyoruz. Fiyatlar bölgeye göre uygun. Bu kampanyalarla alım gücünün daha iyi olacağını temenni ediyoruz." dedi.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Zam yapmışlar ne indirimi.şok ve bim peynirleri 20 tl daha zam yapıp 92 tl olan kaşar 112 tl olmuş.süt 15 tl den 18,5 tl olmuş.diger ğrünlerde en az 5 tl 10 tl zam var.
    Cevapla
  • Burak 1 yıl önce Şikayet Et
    Sabitlenmiş birsey yok önce zam yapıp sonra sabitlemisler 56 TL lik yoğurt 70 TL olmuş 70 TL tavuk 82 olmuş yuh diyorum reklamın ve kandırmanın böylesi ve ne denetleyen nede vatandaşı koruyan bir devlet yok bunun acısını ülkece çekecek tuzu kuru olanlar hep böyle zengin kalacakları sanmasınlar ihracat bitti bitiyor başlıkları paralarda bir yere kadar öyle reklamlardaki gibi bolluk içinde değiliz enflasyonda dusmuyor
    Cevapla
  • kasım 1 yıl önce Şikayet Et
    utanılacak bir durum 16 günlüğüne ocak sonuna kadar zam yok. Birde bunun reklamını yapıyorlar yazık gerçekten
    Cevapla
  • Halıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Alakası yok..1-2-3 tl ındırım var..zaten 1 ay evvel zam yapmışlardı...soyguncular..anlaşıyorlar..bılmeyen yok..hapıs cezası şart..BİM de 1 ay önce 72 tl olan Kaanlar zeytınını biranda 129 tl çıkardılar..Allah sızı kahretsın...hukumetımız Tıcaret Bakanlığımız uyuyormu..hukumet muktedır olmalı..1 yılda yuzde 200-300 zam yaptılar...herşeyın fıatı arttı..Hukumet Et fıatlarının artışına bıle mudahele edmedı..bu nasıl İş bız seçmene ne dıyeceğiz..ne anlatacağız..1 oy alalım dıye canımız çıkıyor..Bu konudakı Bakanların çalışmaları yetersız..denetımler yetersız..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ANCAK VE ANCAK ÇAĞRI YAPABİLİYOR ÇÜNKÜ akp nin ekonomide sözü geçmiyor ülkeyi yonetemiyor!!!! OYSAKİ bunun normali hükümetin ortaya çıkıp 1 sene fiyatları sabitledik demesi AMA ülkeyi yonetemedigi için marketlerin insafı ile fiyatlar sabitleniyor !!!! AYRICA bu fiyatların ne kadar zaman böyle kalacagida belli değil hükümetin ekonomi üzerinde hiç bir fonksiyonu yok!!! Son olarak 1 ay fiyat dondurmayla hiç bir şey olmaz bu sadece göz boyamadir ANCAK akp göz boyayarak iktidarda kalma döneminin kapandığını anlayamadı en büyük yanlışı da bu olacak gibi gözüküyor
    Cevapla