İstanbul’da market açılışında 'indirim' izdihamı

Pendik’te bir AVM içerisindeki zincir market açılışa özel indirim yapınca adeta izdiham yaşandı. Kampanyayı duyan ve indirimden faydalanmak isteyen vatandaşlar, açılıştan saatler önce AVM önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

GİRİŞ 14.01.2023 16:15 GÜNCELLEME 14.01.2023 16:16
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Pendik'te bir AVM içerisinde bulunan zincir market, açılışa özel indirim yapacağını duyurdu. Haberi alan vatandaşlar, açılıştan saatler önce AVM önünde sıraya girdi. Kepenklerin açılmasıyla kapının önünde kuyruk oluşturanlar içeri girmeye çalışınca izdiham yaşandı. Dışarıda bekleyen yüzlerce kişi içeri girmekte zorlanırken, indirimden faydalanmak isteyen vatandaşlar alışveriş arabası almak için adeta yarıştı. Market içinde ise adım atacak yer kalmadı. Ürünleri almak isteyenler birbirleriyle yarışırken, zaman zaman gerginlikler de yaşandı. Yoğunlukla mücadele etmeye çalışan mağaza çalışanları zor anlar yaşadı.

"ÇOK GÜZEL İNDİRİMLER VAR"

Alışveriş yapan vatandaşlardan Emine A., "09.30’dan beri bekliyorum. Çok güzel indirimler var. Halkımızı buraya bekliyoruz. Çok yoğun kalabalık var. Çok sıra vardı, zor girdik. Ürünlerin hepsi indirimli. Allah vatanımızdan, milletimizden, devletimizden razı olsun" dedi.

Aykut Öztürk isimli bir vatandaş ise "Televizyon almaya geldim. Piyasa fiyatı 8-9 bin liraydı. Burada televizyonu 5 bin liraya aldım. Daha fiyatlara bakmadım. Böyle ummuyordum ama bayağı izdiham varmış. Yarım saat önce geldim, anca girebildim" diye konuştu.

FİYAT SABİTLEME SEFERBERLİĞİ YAYILIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde yapılan indirimler, zincir marketlere de örnek olmuş ve birçok zincir market indirim ve fiyat sabitleme seferberliğine katılmıştı.

Şok, Migros, A101, Happy Center, CarrefourSA, BİM ve Çağrı Marketler de indirim seferberliğine destek vermişti. 

ÜRÜNLER RAFLARDAN KALDIRILMIŞTI

Ünlü market zinciri Anpa Gross ise, ünlü atıştırmalık markasının ürünlerini fiyat politikası uymadığı gerekçesiyle satmama kararı almıştı.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 73
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu indirimler 22 ocaga kadar devam edecekken neden ilk gun izdihama yol aciyorlarsa. Demekki televizYon kalmayacaksa yiyecekten onemli sonucta . Sonra enflasyon var bizlere ..
    Cevapla
  • ELiF NUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay benim milletim gerçekten açlıktan ölüyormuş tv yi yiyecekler demekki
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Oha yav vallaha oha baska memlekette goremezsin Boyle bir sey bu aclik degil gorgusuzluk
    Cevapla
  • Tr yerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah YA REZZAK ALLAH alım gücü yüksek şükretmek lazım
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    O ünlü atıştırmalık markası ne ise onu da açıklayın, millette evinden indirsin
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Anpa gross
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle