Kıdem Tazminatı tavanı açıklandı: 2 bin TL yükseldi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere yeni kıdem tazminatı tavanını 19 bin 982,83 TL olarak belirledi.

GİRİŞ 13.01.2023 13:44 GÜNCELLEME 13.01.2023 19:12
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasıyla yayımlanan genelgeye göre bedelli askerlik ücretini belirleyen formülde yer alan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 154'üncü maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge ve kıdem aylığı gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı 0,433684 olarak belirlendi.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ

Böylece bedelli askerlik formülüne göre yeni hesaplamalar gerçekleşti.

Bedelli Askerlik ücreti Ocak-Temmuz 2023 dönemi için 104 bin 84 lira 16 kuruş olarak belirlendi.

KIDEM TAZMİNATI DA BELLİ OLDU

Yayımlanan genelgeye göre Ocak-Temmuz 2023 döneminde kıdem tazminatı tavanı 19 bin 982 lira 83 kuruş oldu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 50
  • SOLO TÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede herkesin kapısına 2 musluk bağlatsalar birinden yağ, diğerinden bal aksa memnun olunmaz. Şükürsüz bir millet olduk. Devletin hazinesi boşalsa yazıktır diyecek insanımız kalmadı. Yazık
    Cevapla
  • SOLO TÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    Paylaşmak zoruna gidiyor tek mesele bu. İşçinizinde insan olduğunu unutmayın. Sın 4 yıl da ben kazancımın dibe vurmasından evimi kaybettim. Çok daha ucuz bir ev aldım yine de hamd olsun. Gırtlağıma kadar krediye gömüldüm. Patronum 10' a katladı jipe biniyor. Lüks yaşıyor. Standat üstü oldu. Firmanın tüm üretimini ben satıyorum. Türkiye geneline. Yaşım 50 abi işine gelmiyorsa çalışma diyor. Asgari ücretimi zor alıyorum. Buna ne dersin.
    Cevapla
  • Gezici80 1 yıl önce Şikayet Et
    ikibin yılından sonra ssk emeklilerinin intibak düzenlemesini yapın en düşük diye diye büyük haksızlık ve magduriyetler ortaya çïktï ssk emeklisi isyanda
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıdem taminatim devlette dursun işverenden alin lütfen
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet zam açıklıyor, anında otomobil ve emlak piyasası zam miktarının çok üstünde zam yapıyor. Ama kamu personeli hala zam istiyor. Ev sahipleri kiracıyı soymaya kalkıyor. Gıda sektöründe ürün fiyatlarını şişirmek için bir tek sel dolu gibi afetler için duaya çıkmadığı kaldı. İnanın bu fiyat artışları kimseye yaramıyor, kazandırmıyor. Ama hastalık gibi topluma bulaşmış birkere.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle