Bakanlık harekete geçti: Fiyat artışları için tedbir alınacak

Ticaret Bakanlığı, klinker ve çimentodaki fiyat artışlarının önüne geçilmesi ve bu ürünlerin yurt içi tedarikinin rahatlatılmasına ilişkin tedbirlerin gecikmeden alınacağını duyurdu.

GİRİŞ 13.01.2023 10:54 GÜNCELLEME 13.01.2023 11:32
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ekonomi içinde önemli bir ağırlığa sahip olan, doğrudan ve dolaylı olarak birçok sektörü ve vatandaşların refahını yakından ilgilendiren inşaat sektöründeki gelişmelerin, Bakanlıkça yakından takip edildiği ve dış ticaret boyutuyla da ayrıca izlendiği ifade edildi.

İnşaat sektöründe yoğun olarak kullanılan klinker ve çimentoda ihracatın öncelikli olarak yurt içi talebin karşılanması amacıyla yakından takip edildiği belirtilen açıklamada, gerekli tedbirlerin zamanında alınabilmesini teminen bu ürünlerin 4 Eylül 2021 tarihinde "İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesi"ne alındığına işaret edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Söz konusu ürünlerin yurt içi tedarikinde son dönemde sıkıntı yaşandığına dair Bakanlığımıza vaki yoğun bildirimler ile anılan ürünlerin bilhassa son 1-2 aydır yurt içi satış fiyatlarında Bakanlığımızca gözlemlenen artışlar nedeniyle, bu ürünlerin fiyat artışlarının önüne geçilebilmesi ve yurt içi tedarikinin rahatlatılmasına yönelik ihtiyaç duyulabilecek tedbirler Bakanlığımızca gecikmeksizin alınacaktır. Bu tedbirlerin piyasada yaratacağı, Bakanlığımızca beklenen olumlu etkilerin istenilen düzeyde olmaması halinde alınmış tedbirlere ilave başkaca önlemlerin alınmasından imtina edilmeyeceğinin de ilgili tarafların bilgisine sunulmasında fayda görülmektedir."

KAYNAK: AA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 14
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    2021 şubatında 10 tl olan çimonto 90 tl olmuş yeni akılları başlarına geliyor
    Cevapla
  • müfit 1 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir şey yapamazsınız. atı alan ösküdarı geçti. ancak onu yapacağız bunu yapacağız. kimsenin vatandaşı düşündüğü yok. zaten aldığınız daireler için faiz indirim kararları taraftarınız olan zenginler için. 3 ve 5 dairesi olanlar zaten bu karardan memnun. dairelere zammını yedi bile siz hala onu bunu yapacağız. kimsenin vatandaşı düşündüğü yok. zerre kadar düşünseydiniz. kararı almadan vatandaşın yorumlarına bakardınız. pehh ölme eşeğim yaz gelsin
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    tedbirsizlik kararı olmasın o
    Cevapla
  • mişmiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ah ne olaydı süleyman soylu gibi bir ticaret bakanımız olaydı.
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Tedbir alacaklarmış peh. varlık sebebi müteahhitlerin ceplerini şişirmek olan bir parti fiyat artışlarının önüne geçmek için çalışma yapacakmış. Hahaha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle