İstanbul Havalimanı metrosunun açılış tarihi belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattının açılış tarihini duyurdu. Açılış 22 Ocak 2023 pazar günü yapılacak. Hatla birlikte Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada gidilebilecek.

GİRİŞ 13.01.2023 10:20 GÜNCELLEME 13.01.2023 10:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattının açılış tarihi belli oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattının, 22 Ocak 2023 pazar günü Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacağının bilgisini verdi.

Metro hattı ile İstanbul Havalimanı'na Kağıthane'den 24 dakikada, Göktürk'ten 12 dakikada ulaşılacak. 

Hatta incelemelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu şunları söyledi: 

"Yaklaşık 96 km’lik 6 hatta İstanbul için çalışıyoruz. Bu hatlar; Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro hattı yanı sıra; Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören- Bağcılar Kirazlı Metro hattı, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı, Kazlıçeşme – Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve Altunizade – Ferah Mahallesi- Çamlıca Camii – Bosna Bulvarı Metro Hattı projeleridir. Bu hatlarımızı tamamlayarak, 284,3 kilometre olan İstanbul’un raylı sistem ağını 380,2 kilometreye yükselteceğiz." 

TÜRKİYE'NİN EN HIZLI METROSU OLACAK

Toplam uzunluğu 37,5 kilometre olan Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı İstanbul'un 4 ilçesini birbirine bağlayacak. Saatte 120 kilometre hızla Türkiye'nin en hızlı metrosu olacak olan hatta toplam 9 istasyon ve günlük 600 bin yolcu kapasitesine sahip.

HALKALI-İSTANBUL HAVALİMANI HATTI

İstanbul Havalimanı'na gidecek diğer hatta da çalışmalar devam ediyor. Halkalı-İstanbul Havalimanı metro hattı projesinin yüzde 87'si tamamlandı.

Hattın devreye girmesiyle Arnavutköy ile Beşiktaş arasında seyahat 36 dakikaya inecek.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Tayyare tb2 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlık istanbulun tüm raylı sistemlerini kendisi teslim alıp tamamlamalı, işletmeli ve yeni projeler yapmalı. Metro chp nin eline bırakılamaz. Otobusden sonra yakında vagon itelettirecekler bu millete.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler sayin bakanım adil bey
    Cevapla
  • Ömer SİVAS 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul bu hizmeti hak etmiyor bizim SİVAS ne zaman açıklanacak
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Açılış yapılır ışıklı giller beğenmez. İşletmesi İbb ye verilir. Sülün Ekrem de iki balon asar ışıklı gillerde Ekrem boşkan yaptı diye alkışlar
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    dikkat edin ekrem imamoğlu çökmesin sizden sonra yine açılışını yapar %25 lik sazan tayfasıda inanıp alkışlar
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Cok doğru bir yorum adam iktidarın yaptıklarını açarak kendi yapmış gibi çöreklenme konusunda bir dahi eski projeler bitince neyi açacak?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle