Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç'e gözdağı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Stockholm'de terör örgütü PKK/YPG'nin gerçekleştirdiği alçaklığa, "İsveç’in bu konuda bir tercihte bulunması şarttır. Hedefleri sadece Cumhurbaşkanımız değil, hedefleri Türkiye" sözleriyle tepki gösterdi.

GİRİŞ 12.01.2023 23:54 GÜNCELLEME 12.01.2023 23:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber canlı yayınında, İsveç'in başkenti Stockholm'de tarihi belediye binası önünde toplanan bölücü terör örgütü PKK/YPG yandaşlarının, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almasına sert sözlerle yüklendi.

İSVEÇ'İN MAZERETİ YOK!

Stockholm'de gerçekleşen terör eyleminin şehir merkezinde gerçekleştiğini, bunun bir mazereti olamayacağını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "Stockholm Büyükelçimiz de Türkiye’nin tepkisini iletti. Beklentilerimizin karşılanması, terörle mücadele alanında gerekli adımları atmaları gerekiyor." dedi.

https://www.haber7.com/guncel/haber/3293406-natoya-girmek-isteyen-isvecte-alcaklik-baskan-erdoganin-maketini-astilar

"YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMELERİ GEREKİYOR"

İsveç'in terör örgütleriyle mücadelede kendilerine söz verdiklerini belirten Çavuşoğlu, "Hem FETÖ hem PKK/YPG ile mücadele sözü var. Yeni hükümetten olumlu adımlar gördük, açıklamalarda olumlu ama eylemde görmemiz lazım. Yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.

https://www.haber7.com/siyaset/haber/3293449-baskan-erdogani-hedef-aldilar-cirkin-goruntulere-pes-pese-tepkiler

İSVEÇ YA NATO YADA PKK/YPG DİYECEK

Terör örgütü PKK/YPG'nin İsveç'in NATO üyeli yoluna mayın döşediğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Bu mayınları temizlemek İsveç’in görevi. Burada terör örgütüne para da toplanıyor, insan da devşiriliyor. Tercih İsveç’indir, İsveç’in bu konuda bir tercihte bulunması şarttır." diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, "Terör örgütünün esas hedefi Türkiye, ikinci hedefi İsveç'in NATO üyeliğini engellemek." sözlerini kaydetti.

 

 

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşünüyorum ben hangi milleti seviyorum,hangi milleti sevmiyorum.beni kim seviyor,kim sevmiyor diye .Sonra karşılaştırırken bakıyorum ki birbirini ne bir eksik ne bir fazla.Aynen ealesiyor.Ben Hiç bir hıristiyanı,yahudiyi sevmiyorum onlarda beni sevmiyor. Yani ben o gavurları sevmezken onların beni sevmesini beklemem ama korkmalarını bekliyorum.
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Haydi cavusoglu görevini yap ne kadr ret hakkimiz vars kullaninn kulaninn
    Cevapla
  • Kirṣehirli 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz duygusal olmayi birakmaliyiz ezici olmaliyiz rolans degil rest demesini ögrenmeliyiz
    Cevapla