Bakanlıktan memur maaşlarına ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, memur maaşlarına yansıtılacak ilave zam ve 14 günlük farkın ödenebilmesi amacıyla Bakanlık sistemlerinin kamu kurumlarının kullanımına açılacağını duyurdu.

GİRİŞ 12.01.2023 17:00 GÜNCELLEME 12.01.2023 17:00
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

Memur ve memur emeklilerine yapılan zam, Meclis'te onaylandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasının ardından resmen yasalaşacak olan zamlara ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışma yaptı.

2,9 milyon memurun maaşının hesaplandığını duyuran Bakanlık, 14 günlük maaş farklarının ödenmesi amacıyla sistemlerinin kamu kurumlarının kullanımına açılacağını söyledi.

MAAŞLAR HESAPLANDI

Açıklamada, şöyle denildi:

“Bakanlığımız Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen bilişim sistemi aracılığıyla, 210 kamu idaresinde yaklaşık 2,9 milyon kamu görevlisinin maaşının elektronik ortamda ödenmesini sağlıyoruz.

SİSTEM GÜNCELLENDİ

Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği yüzde 30 zam Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Kamu görevlilerimizin refah düzeyini artırmaya yönelik ilave zam tutarının hızlı bir şekilde hesaplara yatması için ekibimiz özveriyle çalışarak sistemlerimizi güncellediler.

14 GÜNLÜK MAAŞ FARKLARI ÖDENECEK

Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte, yüzde 13,52 oranında ilave zam ve 1 Ocak-14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız.”

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 118
  • zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben anlamadım. ocak 15 inde zamlı maaş alacak mıyız almayacak mıyız? Yoksa zamları sonra mı alacağız ? Farkları tamam sonra ödenecek.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde 15,64 lük kısmını alacağız diğer kalanını farklar ile yatacak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Lann bu memurlar bi doymadi ha
    Cevapla
  • Kaptan 1 yıl önce Şikayet Et
    SSK ların intibakları ne olacak .kimse bunu n adını bile anmıyor
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahkemede yıllarca döndü dolaştı meclise geri döndü ama bu arada evraklar kayıp mı oldu acaba
    Cevapla
  • Kul hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    1/4 ü üniversite mezunu memurlar olarak 3600 ek göstergenin bizlere de verilerek bir haksızlığın giderilmesini, adaletin sağlanmasını ve bu yanlışın düzeltilmesini talep ediyoruz.
    Cevapla
  • Yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    3600 ek gösterge adil olmamıştır. Bu adaletsizlik göz göre göre yapılarak memur ve emeklileri arasında huzursuzluğa neden olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle