Altında 1400 TL beklentisi

Altında yükseliş devam ediyor. Gram altın 1138 lirayı gördü. Finans Analisti İslam Memiş, gram altında orta ve uzun vadede 1300-1400'lü rakamların konuşulabileceğini belirtti. Peki yükseliş sürecek mi, yatırımcı ne yapmalı?

GİRİŞ 12.01.2023 08:55 GÜNCELLEME 12.01.2023 09:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Altının yükselişi sürüyor. Hem ons hem gram altın 2023'e hızlı bir giriş yaptı.

Altının iki haftalık süreçte yüzde 3,3,5 civarında değer kazandığını belirten Finans Analisti İslam Memiş, "1825 dolar seviyesinde yıla başlayan ons altın 1885 dolarlara kadar yükseldi" dedi.

Gram altın 1138 lirayı gördü. Hareketliğinin yıl içinde devam etmesi bekleniyor.

GRAM ALTIN YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRECEK Mİ?

Gram altında orta ve uzun vadede 1300-1400'lü rakamların konuşulabileceğini belirten Memiş şunları söyledi:

"Özellikle hem resesyon, speakülasyon, jeopolitik dişler tarafından beklentimiz oldukça yüksek. Bu da ons altın yıl içerisinde iki bin dolar seviyesi üzerine ataklar gerçekleştirebilir. Gram tarafı pozitif yönde etkilenebilir ve gram altın TL fiyatında orta ve uzun vadede 1300'lü, 1400'lü rakamları konuşabiliriz."

"ALTINDA GERİ ÇEKİLMELER ALIM FIRSATI OLARAK GÖRÜLMELİ"

Altında kısa vadede ise geri çekilmelerin yaşanması bekleniyor. Bu da orta ve uzun vadede yatırımcı için fırsat demek.

İslam Memiş konuyla ilgili şu tavsiyede bulundu:

"Özellikle altın borcu olan vatandaşlarımız düğün yapacak olan vatandaşlarımızın da önümüzdeki haftalarda öngördüğüm bu geri çekilmeleri bir fırsata çevirebilir. Özellikle altın borçlanacak olan vatandaşlarımızın da yıl içerisinde altın fiyatlarını yine değer artışlarını göz önünde bulundurması gerektiğini düşünüyorum."

KAYNAK: TRT HABER
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok zor bir ihtimal
    Cevapla
  • vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Demekki ne kadar yastık altlarına yığmak için alıyoruzki altın yükseliyor
    Cevapla