ASKON Başkanı Aydın'dan KGF açıklaması

ASKON Başkanı Orhan Aydın, finansmana erişimin zor olduğu bugünlerde Kredi Garanti Fonu (KGF) destekleri kapsamında esnaf ve sanatkarlara 250 milyar lirayı bulacak bir ödeneğin çıkmasının son derece memnuniyet verici olduğunu belirtti.

ASKON Başkanı Aydın'dan KGF açıklaması
ASKON Başkanı Aydın'dan KGF açıklaması
GİRİŞ 11.01.2023 17:19 GÜNCELLEME 11.01.2023 17:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıkladığı Kredi Garanti Fonu (KGF) desteklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Finansmana erişimin zor olduğu bugünlerde KGF destekleri kapsamında esnaf ve sanatkarlara 250 milyar lirayı bulacak bir ödeneğin çıkmasının son derece memnuniyet verici olduğunu belirten Aydın, 36 ay vadeli 6 ay ödemesiz Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) desteğinin de "tazminatları nasıl ödeyeceğiz" diyen iş insanları için büyük bir fırsat olduğunu kaydetti.

Aydın, söz konusu paketin; ihracatçıdan kadın ve genç girişimciye kadar geniş, kapsamlı ve kucaklayıcı bir destek paketi olduğunu aktardı.

Paket kapsamında hükümetin yılların kangreni olan bir sorunu kökünden çözerek sonuca da bağlamış olduğunu belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Bir yanda işverenler olarak biz, diğer yandan EYT ile emekliliklerini hak etmiş emekçiler, EYT sonrası finansmana erişimin nasıl olacağını düşünüyorduk. Bu paketle bunun cevabını da öğrenmiş olduk. İşverenler olarak finansmana erişimin kısıtlı olduğu bir dönemde böyle bir yük ile karşılaşmıştık. Çok şükür, hükümetimiz bu konuda da çözüm odaklı bir işe imza attı. İş dünyamızın özellikle yüzde 70 oranında KGF'den yararlanacak olan KOBI'lerimizin finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla hazırlanan destekler, 250 milyar lira gibi bir can suyu sayılacak miktar ile açıklandı. KOBİ'lerimizin yanı sıra şüphesiz bu fon kefalet sistemi ile fondan istifade edecek emeklilerimiz de devlet güvencesinde olacaktır. Fonun işverenlerimize ve fondan yararlanacak olan çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyor, başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanımız Nebati'ye iş dünyamız adına teşekkürlerimizi sunuyorum."

 

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT inşallah bir an evvel , meclise gelir ,ekonomik olarak biraz nefes almış oluruz.
    Cevapla
  • Sezai 1 yıl önce Şikayet Et
    100 milyar 200 milyar dolar veriyor birçok ülke. Çok yetersiz. Yine de hükümeti tebrik etmek lazım bu kadar sıkıntının içerisinde kolay değil.
    Cevapla
  • Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    15 milyar dolar karşılığı yaklaşık En az 750 milyar liralık bir paket olması daha iyi olur diye düşünüyorum.
    Cevapla