Zenginlerin bankasında kriz bitmiyor: Bonusları yüzde 50 düşürme kararı

İsviçreli bankacılık devi Credit Suisse Group AG’nin 2022 için bonus ödemelerini yaklaşık olarak yarı yarıya düşürmeyi planladığı bildirildi

Zenginlerin bankasında kriz bitmiyor: Bonusları yüzde 50 düşürme kararı
Zenginlerin bankasında kriz bitmiyor: Bonusları yüzde 50 düşürme kararı
GİRİŞ 11.01.2023 16:20 GÜNCELLEME 11.01.2023 17:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Credit Suisse Group, üst üste zarar açıklamasının ardından çetin bir yılı kapatıyor.

Yıllardır çeşitli skandallarla boğuşan Credit Suisse Ekim ayında yeniden yapılanma kapsamında 4 milyar İsviçre frangı (4 milyar dolar) değerinde hisse satacağını, binlerce kişiyi işten çıkaracağını ve odağını yatırım bankacılığından daha istikrarlı varlık yönetimi alanına çevireceğini açıklamıştı.

Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, zor günler geçiren İsviçreli bankacılık devi, 2022 için bonus ödemelerini yaklaşık olarak yarı yarıya azaltmayı değerlendiriyor.

Kaynaklar, şirketin 2021 için yüzde 32'lik düşüşün ardından değişken bonus ödemelerinde daha da sert kesintiler yapmaya hazırlandığını belirtti.

Söz konusu kaynaklar bazı çalışanların geçen yıl için hiç ikramiye almama ihtimalinin yüksek olduğunu da söyledi. Credit Suisse ise bonus ödemeleri hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Maliyetlerini 2025’e kadar 2,5 milyar İsviçre frangı azaltmayı hedefleyen banka, 2025'in sonuna kadar işgücünü yaklaşık 9 bin azaltarak 43 binlere düşürmeyi planlıyor. Şirket, yeniden yapılanmanın ise 2024 sonuna kadar 2,9 milyar İsviçre frangına mal olmasını hesaplıyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 2
  • ehh 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ülkelerinden para kaçırıp kendilerine para yatıran müşterilerinin paralarını iç etmeye çalışıyor. Para kaçıran hainler kaçırdığı parayı kaptıracak. Ben aylar önce yazmıştım. Para kaçıranlar kaçırdıkları paraları kaybedecekler bankalar iflas ayağına parayı cukkalayacak.
    Cevapla
  • Remzi 1 yıl önce Şikayet Et
    dinsizin hakkından imansız gelir.
    Cevapla