Suudi Arabistan’dan yeni yatırım yasası hazırlığı

Suudi Arabistan gelir kaynaklarını çeşitlendirme çalışmaları kapsamında yeni bir yatırım yasası çıkarmaya hazırlanıyor.

Suudi Arabistan’dan yeni yatırım yasası hazırlığı
Suudi Arabistan’dan yeni yatırım yasası hazırlığı
GİRİŞ 11.01.2023 16:11 GÜNCELLEME 11.01.2023 16:11

Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Halid bin Abdulaziz el-Falih, Riyad'da düzenlediği basın toplantısında, petrol dışı gelirlerini artırma çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gelişen çevre mevzuatıyla birlikte 2023'te yeni yatırım yasası çıkaracaklarını belirten Falih, "Yatırımcılar, karbon emisyonlarını azaltması ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanma imkanı nedeniyle Suudi Arabistan'ı daha olumlu değerlendirecekler." dedi.

Bölgenin ve dünyanın çeşitli sorunlarla karşı karşıya olduğunun altını çizen Falih, Suudi Arabistan'ın "çözümün parçası" olabileceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı verilerine göre Suudi Arabistan'a yabancı yatırımı 2020'de 5 milyar 400 milyon dolar iken 2021'de 19 milyar 300 milyon dolara yükseldi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.