Türkiye, ABD'nin bugüne kadar kimseye satmadığı silahı yaptı: Bu silah çok kelle götürür

Milli Muharip Uçak hakkında açıklamalarda bulunan Mete Yarar, Savunma Sanayii Başkanı Demir'in "MMU'yu hangarda tutmaya zorlanıyoruz" dediğini, MMU'nun ABD'nin hiç kimseye satmadığı F-22 klasmanında bir uçak olacağını söyledi.

GİRİŞ 11.01.2023 13:23 GÜNCELLEME 11.01.2023 17:13
Bu Habere 386 Yorum Yapılmış

CNN Türk yayınında açıklamalarda bulunan Terör ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar'ın Milli Muharip Uçak'la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"F-16  YAKINDA UFAKCIK KALIYOR"

Yarar, "Temel Kotil çok güzel bir cümle kurdu… Diyor ki ne ATAK-2 ne Hürjet ne de Hürkuş, bizim asıl yaptığımız 6.000 mühendis. Asıl başarı bu, bundan sonra her şeyi yapacağız diyor. Ben, o 6000 mühendisi alkışlıyorum ve önlerinde de gerçekten saygıyla eğiliyorum. Bu uçak daha ilk montaj aşamasındayken TUSAŞ yetkilileri içeri girmeme müsaade ettiler ve ben ilk montaj gördüm. Ziyaret sırasında 'Bu uçağı gerçekten yapabileceğinize inanıyor musunuz?' diye oradaki mühendislere sordum. Çünkü uçağı gördüm. F-16 filan yanında ufacık kalır. Neredeyse bir kanadı uçak kadar. Dedim emin misiniz? Hepsi emin olduklarını söylediler." dedi.

Milli Muharip Uçak

GÜNCEL RADARLARA YAKALANMIYOR

İsmail Demir'in 'Milli Muharip Uçağını hangarda tutmakta zorlanıyoruz' dediğini aktaran Yarar, "3 tane önemli cümle aldım. Dedi ki öyle bir uçak yaptık ki kabiliyetleri şimdi ki radarlar tarafından tespit edilemeyecek. Bir diğer cümlesi 'İlk uçuşunu 2023'e çektik' oldu. Son cümlesi ise 'Erdoğan'dan randevu aldık, hangarda tutmakta zorlanıyoruz' dedi. 

F-22 KLASMANINDA BİR UÇAK OLACAK

MMU'nun F-35'ten ziyade F-22 klasmanında bir uçak olduğuna dikkat çeken Yarar "Bu uçak F-22 ayarında bir uçak. Bu F-22'yi ABD, İsrail'e bile satmıyor. Bu Milli Muharip Uçak başımıza çok bela olacak. Bunun gibi yapılar ve teknolojiler bizi oyun kurucu yapar. Oyun bozan yapmaz. Oyun kurucu yapar. Siz, geçmişte süpermarketini sizin ülkenize açtığı ve içinde istediği fiyata sattığı, satarken size aşağıladığı bir yerde adamın ülkesine gidip bir market açıyorsunuz. Bunu öyle adama kolay yedirmezler." şeklinde konuştu.
F-22

Yarar, MMU ile beraber Türkiye'nin kimsenin teknolojisini ve kodlarını bilmediği bir uçağı inşa ettiğini belirterek, "Şimdi ABD, İsrail'e F-35 konusunda bazı kısıtlamalar getirdi. Bir ülke, sattığı ülkedeki uçağa kimin binip binmeyeceğine karar veriyor. Mesela Yunanistan, Türkiye'ye F-16 satılmasına karşı çıkmadığını belirtti. Çünkü F-16'yı alırsak bu gibi Milli Muharip Uçak'ların yapımından vazgeçmiş olacağız. Bu bir başkaldırıştır. Kafa koyuyoruz. Bu uçak çok kelle götürtür." dedi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 386
  • Lokman 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah size uzun umurlarında versin ya Allah ya ekber
    Cevapla
  • Hamdolsun 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah. Çok güzel sevindirici haberler bunlar. Gurur verici
    Cevapla
  • Muharrem 1 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok yola devam
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bukadar büyük olmasındaki amaç nedir
    Cevapla
  • Jk 19 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük ucakların büyuk Osmanlı tokatı gibi etkili, silahları olur. Ayrıca bir sır vereyim; Cıft F-16 motora Ve Abdul Hamid Güdumlü Roketleine sahip. DÜŞÜ NEN' , YOL VEREN' den Allah razı olsun. Yolu acık olsun.
    Cevapla
  • Nedim 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen sorasın diye BÜYÜK!
    Cevapla
  • Dragon 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayvan gibi bomba yüklüyebiliyorsun
    Cevapla
  • Ferit 1 yıl önce Şikayet Et
    6 li gafiller iktidari alırsa mmu dan tütün tüm sihalar ve füzeleri unutun. Sadece bayrak direği yapıldığı için sevinçten havalara uçulan günlere döneriz
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bayrak direği ve heykel yaptıkları için bu gafiller cağ atladık sanıyorlar Allah bunlara fırsat vermesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle