Süleyman Soylu: Pasaport harçlarında ücret farkı alınmayacak

Pasaport harçlarına zam geleceğini duyanlar 2022'nin son günlerinde Nüfus İl Müdürlüğü'nde yoğunluk oluşturması üzerine Süleyman Soylu, ücret farkı alınmaması için talimat verdiğini açıkladı.

GİRİŞ 11.01.2023 13:03 GÜNCELLEME 11.01.2023 13:03
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

2023 yılına girilmesinin ardından zamlar arka arkaya geldi.

Yaşanan zamlardan etkilenen bir alanda pasaport defter ve harç ücretleri oldu.

Yurt dışına çıkmak isteyen vatandaşların pasaport defter ve harç ücretleri için yeni yılda geçen yıla göre yüzde 123 fark ödemesine karar verildi.

VATANDAŞLAR HARÇLARINI 2022'NİN SONUNDA YATIRDI

Bunun yanı sıra birçok vatandaş zamlı fiyattan etkilenmemek için yeni yıldan önce pasaport harçlarını yatırdı.

Pasaport harçlarına zam geleceğini duyanlar Nüfus İl Müdürlüğü'nde yoğunluk oluştururken birçok kişi randevu alamadı.

İŞLEMLERDE 2023 FARKI İSTENDİ

2022 yılı fiyatlarıyla harç yatırıp, yoğunluk nedeniyle 2023’e randevu almak zorunda kalanlar bankada sürprizle karşılaştı. Başvuranlardan, pasaport defter ve harçlarına yapılan yüzde 123’lük zammın farkını yatırmaları istendi.

ÜCRET FARKI ALINMAYACAK

Pasaport defter ve harç ücretlerinde yaşanan sıkıntının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuya el attı. Soylu, ücret farkı alınmaması için talimat verdiğini açıkladı.

"BU YIL 4,5 MİLYON PASAPORT TALEBİYLE KARŞILAŞILDI"

Şu ana kadar 710 bin yerli ve milli pasaportun teslim edildiğini belirten Soylu, "Bu yıl milyonlarca pasaport basabilme kabiliyeti kazanıyoruz. Mart ayından sonra başka ülkelere de bir ihraç malzemesi olacak. Türkiye'de normalde yılda 2 milyon 100 bin pasaport veriliyor, bu yıl ise 4,5 milyon pasaport talebiyle karşılaşıldı, buna rağmen personelin gayretli çalışmasıyla tüm pasaportların peyderpey gönderiliyor." ifadelerini kullandı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım kaymakam olabilmek için yaş sınırı kalkacakmı ? Bekler yaş geçiyor
    Cevapla
  • vatandaş51 1 yıl önce Şikayet Et
    Araç muayenesine kitleyin, uyanıklık yapıp harcı 2022 de yatıranları es geçin. Yurt dışına zengin çıkar, bırakın ödesinler. Zenginler her zaman kazanıyor...
    Cevapla
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    sabit gelirlilere ek zam verilmeli...
    Cevapla
  • Yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında ödenmiş harç ve diğer değerli kağıtlarda fark alınmamalıdır.
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen doğru güvenlik kimliği alacaktik 2022 de müracaat ettik onaylamadılar 2023 ü beklemişler şimdi gelin kimliğinizi alin diyo emniyet ama önce maliyeye gidip 2023 farkini ödeyip öyle alabilirsiniz farkı ödemezseniz alamazsınız diyolar sayın bakanımız bunadael atar inşaalah
    Cevapla
  • Emekliler grubu 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok ayıp ülke ce koparmanın peşine düştük ayrıca devlet dahil olmak üzere herşeye %100 üzerinde zam yapıldı aynı şeyi maaşlar da göremedik ama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle