Evini yenilemek isteyenlere 200 bin TL destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardım Programları adı altında birçok vatandaşa destekte bulunuyor. Bu kapsamda eski evini yenilemek isteyenlere bakanlık 200 bin liralık kadar destek ödemesi yapıyor.

Evini yenilemek isteyenlere 200 bin TL destek!
Evini yenilemek isteyenlere 200 bin TL destek!
GİRİŞ 11.01.2023 10:15 GÜNCELLEME 11.01.2023 10:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tarafından yapılan sosyal destek ödemeleri devam ediyor. Ödemeler tek seferlik veya aylık olmak üzere düzenli ya da düzensiz de yapılabiliyor. Barınma yardımları, nakdi olarak yapılan yardımlar arasında yer alıyor. 

Oturulamayacak derecede eski evlerde yaşayan vatandaşlara, evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yardım yapılıyor.

Eskimiş, rutubetli ve sağlıklı bir yaşam ortamı olmayan evlerde oturanlara ev yenileme 200 bin liralık destek veriliyor.  

EV YENİLEME DESTEĞİ KİMLERİ KAPSIYOR?

- Hane içindeki kişi başına düşen gelirin net asgari ücret tutarının 1/3'ünün altında olması,

- Yaşlı, engelli, tek ebeveynli aile ve dul olmak gibi özel şartlardan birini taşıyor olunması,

- Onarılacak ev veya arsanın tam hisseli tapusunun olması.

EV YENİLEME DESTEĞİ NE KADARDIR?

Yardım kapsamında; ev onarımları için 75 bin lira, prefabrik ev yapımları için 150 bin lira, betonarme ev yapımları için 200 bin lira destek sağlanacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen yardımdan faydalanmak isteyenler başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden yapabilirler.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hane halkı geliri net askeri ücretin 1/3 nin altında olacakmış onarım desteği almak için bu şartlarda bu insanların yaşaması mucize zaten. Dostlar alışverişte görsün cinsinden bir hesap yapmışlar.
    Cevapla