Prim aynı, gün aynı, maaş niye farklı? MHP'den destek geldi

Aynı primi ödeyen ve aynı süre çalışmış emekliler arasındaki maaş farklarının giderilmesi için intibak düzenlemesi yapılması Meclis’in de gündemine geldi.

 Prim aynı, gün aynı, maaş niye farklı? MHP'den destek geldi
Prim aynı, gün aynı, maaş niye farklı? MHP'den destek geldi
GİRİŞ 11.01.2023 09:08 GÜNCELLEME 11.01.2023 09:08
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

 TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda memur ve emeklilerin maaşlarına yüzde 30 zam yapılmasını öngören yasal düzenlemenin görüşmeleri sırasında intibakla ilgili de görüşler dile getirildi.

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, 2000 sonrası emekli olanlarla ilgili intibak yasasının çıkarılmasını istedi. Ergün “2000 sonrası emeklilerin intibak yasasının çıkması için çok gayret sarf ettik hatta konu bir emekli tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşındı. Daha sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ‘Bizim konumuz değildir, Türkiye’nin iç meselesidir’ dedi, doğru söyledi. Konuyu Anayasa Mahkemesine taşıdık, Anayasa Mahkemesi de ‘Konu benim görevim değil, Meclis’in görevidir’ dedi. Nasıl ki 2012’de üzerinde çalışıp 2013’te o farklar ödendiyse 2000 sonrası emeklerin intibak yasasının çıkarılmasında sizlerden yardım bekliyoruz” dedi.

MHP'DEN DESTEK

Ergün’ün talebine MHP’den de destek geldi. MHP’nin Plan Bütçe Komisyonu üyesi ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP olarak, emekli maaşları arasındaki farkların giderilmesi için intibak düzenlemesinin yapılmasını istediklerini hatırlattı. Kalaycı “Bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumunun, Çalışma Bakanlığımızın kapsamlı bir çalışma yapması gerekiyor; gerçekten bir ihtiyaç bu. Bütün milletvekili arkadaşlarım da sahada karşılaşıyordur. Aynı primi ödemiş, aynı yıl çalışmış ama emekli aylıkları farklı. Niye? Farklı tarihlerde çıkan kanunlarla emekli aylığı bağlama usulü değiştirildiği için farklı farklı emekli aylıkları çıkıyor. Bu konuda bir intibak düzenlemesi yapılması gerekiyor” diye konuştu.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 7
  • intikam yasası 1 yıl önce Şikayet Et
    intibak yasası için eyt gibi dernekler kurmalıyız başka olmaz
    Cevapla
  • hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru bir tespit inşallah meclis adaletli bir karar cıkarır
    Cevapla
  • intibak Mağduru 1 yıl önce Şikayet Et
    intibak yasası çıkartmadan seçime giden AKP için Artık gönül rahatlığıyla EMEKLİ DÜŞMANI denebilir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İntibak bekliyoruz inşallah tez zaman da çıkar
    Cevapla
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kadınların SGK öncesi doğum borçlanması hakkı verilmeli bir müjdede kadınlara verilmeli
    Cevapla
  • VATANDAŞ ŞAKİR!!! 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah beklentimiz budur
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Adil düzen için bir an önce intibak yasası çıkmalıdır.2000 den önce emekli olan emekli bağlama oranı tek iken neden 2000 den sonra emekli bağlama oranı 3 şekilde yapılıyor.Bu büyük bir hatadır.2000 yılından önce 5000 prim günü ile emekli olan 2000 yılından sonra emekli olmuş ve prim sayısı 8000 ve 9000 günü olmuş emekliler daha az maaş almaktadır.Bu farkın bir an önce giderilmesi şarttır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle