Bakanlık düğmeye bastı! Gıda krizine 5'li formül

Dünya genelinde ortaya çıkan gıda krizinin ardından Türkiye, gıdasını güvence altına alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, Arz Güvenliği Daire Başkanlığı'yla ürün bulunurluğunu artırmayı amaçlıyor.

Bakanlık düğmeye bastı! Gıda krizine 5'li formül
Bakanlık düğmeye bastı! Gıda krizine 5'li formül
GİRİŞ 11.01.2023 08:52 GÜNCELLEME 11.01.2023 08:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye, vatandaşını gıda krizi ve kuraklığa ezdirmemek için yeni stratejik politikalar ortaya koydu. Arz Güvenliği Daire Başkanlığı'yla yurt içinde ve yurt dışında tüm ürünlere ilişkin arzlar takip ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı gıda arz güvenliğini 5 adımdaki önemli adımda sağlıyor.

ÜRETİMİN YETERLİLİK SÜRECİ ANALİZ EDİLECEK

Sabah'ın haberine göre, Stratejik tarım ürünlerinin üretimi mercek altına alınacak. Üretimin yeterlilik süreci analiz edilecek, tedbir önerileri alınarak gerekli planlamalar yapılacak.

TAKİP VE ANALİZ EDİLECEK

Arz güvenliğinin sağlanması için gerekli stratejik metodoloji ve veri mimarisi geliştirilecek. Bakanlık içi ve dışı verileri derleyen sistem, üretimi takip ve analiz edecek.

ARZ GÜVENLİĞİ DİJİTALLEŞECEK

Arz güvenliğinin sağlanması için kurulacak olan Arz Güvenliği Takip Sistemi dijital ortama taşınacak. Dijital ortamda süreç takip edilerek karar destek raporları oluşturulacak.

VERİ TOPLANACAK, KARAR DESTEK HİZMETİ YAPILACAK

Dijital ortama taşınacak olan arz güvenliği sistemiyle veri toplama, analiz, izleme ve karar destek hizmetleri yapılacak.

DOĞRU ADIMLARLA GÜÇLÜ SONUÇLARA VARILACAK

Gıda güvenliğine yapılan doğru yatırımlarla tarımsal üretim artırılırken tarım-sanayi entegrasyonu da güçlendirilecek. Yatırım kazanca dönüşecek, Türkiye kalkınacak.

KAYNAK: SABAH
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    ekipman fiyatları ve traktör fiyatları % 500 ile % 1.000 arasında son 2 yılda artış gösterdi bu durum devam ederse ne köylü kalır ne de ürün. her saat fakirleşiyoruz . peki kim zenginleşiyor . cevap holdingler ve bankalar...
    Cevapla