SPK'dan piyasa bozucu eylemlere karşı önlem!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), piyasa bozucu eylemlere karşı gözetim ve denetim faaliyetlerinin sürekli olarak yerine getirildiğini bildirdi.

SPK'dan piyasa bozucu eylemlere karşı önlem!
SPK'dan piyasa bozucu eylemlere karşı önlem!
GİRİŞ 10.01.2023 21:37 GÜNCELLEME 10.01.2023 21:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

SPK açıklamasında, "Sermaye piyasasının güvenilir, şeffaf, etkin, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir ortamda işleyişinin ve gelişmesinin sağlanması, yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunmasını teminen, Borsa İstanbul'da gerçekleştirilen işlemler, Kurulumuz ve Borsa İstanbul tarafından anlık takip edilirken, piyasa bozucu eylemlere karşı gözetim ve denetim faaliyetleri Kurulumuz tarafından sürekli olarak yerine getirilmektedir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda, sermaye piyasasının güven, açıklık ve istikrar içinde çalışmasını bozacak nitelikteki eylem ve işlemlerin tespiti halinde, Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde, Kurulumuz tarafından sorumlular hakkında cezai yaptırımlar uygulanacaktır."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Saraçhane terörleri 3 beş kuruş paramıza göz dikti muhalefet borsayı mahvetti
    Cevapla
  • Ahmet Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır borsadayım, iyi kötü çok güzel bir 8/10 ay geçirdim. İyi idi ama şu son 2/3 gündür sıkıntı büyüdü gidi. Kılıçtarı haklı çıkarmasın piyasa bana yeter. Öbür türlü bizde bayağı zarar ederiz. Ama bir siyasinin borsa ile ilgili yorum yapması hoşuma gitmedi. Muhalefet olmak ayrı iş ülke borsasına laf çakıp yatırımcı kaçırmak apayrı iş. Ne diyelim hayırlısı olsun
    Cevapla
  • Bircihan 1 yıl önce Şikayet Et
    yatırımcı kacirmiyor isbank talimat veriyir borsayı bozucak hamlelerde bulun diyor 3 5 özel çakal banka organize ediyor bu işleri
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani ne?
    Cevapla
  • Hüseyin Sayın 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayin SPK yetkilileri eregli hisselerini de lütfen bı kontrol edermisiniz milletin canı burnunda aylardır gitmeyen hisse yapmışlar satislarla borsayida aşağı çekiyor.
    Cevapla