İmamoğlu, 'Ucuzlatacağım' derken İBB zam şampiyonu oldu! Fiyatlar 3'e katlandı

Toplu ulaşımı ucuzlatma vaadiyle 2019 yılı seçimlerinde göreve gelen Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanlığında, megakentte tam bilet fiyatı 3 kat arttı. 2023 yılı itibarıyla toplu ulaşım tam 9,90 lira, öğrenci 4,83 liradan ücretlendiriliyor.

GİRİŞ 10.01.2023 15:49 GÜNCELLEME 10.01.2023 19:33
Bu Habere 180 Yorum Yapılmış

1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla illerde yeni toplu ulaşım tarifeleri uygulanmaya başlandı. 16 milyonu aşkın vatandaşın yaşadığı İstanbul'da toplu ulaşım cep yakmaya başladı.

TOPLU ULAŞIM ÜCRETİ 3'E KATLANDI

2019 yılı yerel seçimlerinde ucuz ulaşım vaadiyle göreve gelen Ekrem İmamoğlu'nun İBB başkanlığı süresinde toplu ulaşım ücreti 3'e katlandı. 2019 yılında 3,5 lira olan tam elektronik bilet ücreti, 1 Ocak itibarıyla 9,90 liraya, öğrenci elektronik bilet ücreti 4,83 liraya yükseltildi.

CHP BELEDİYELERİ ÇİFT HANE SINIRINDA

Toplu ulaşımda CHP ile AK Parti belediyelerinin uyguladığı tarifelere bakıldığında aradaki fark göze çarptı. Belediye hizmeti CHP'li başkanın yönetiminde verilen İzmir'de toplu ulaşımda tam biniş ücretini 7,50 TL'den öğrenci biniş ücretini ise 2,54 TL'den uygulanıyor. Ankara'da ise 15 Ocak 2023 tarihi itibarıyla tam biletin fiyatı 9,5 liraya, öğrenci biletinin fiyatı 4,75 liraya yükselecek.

AK PARTİ BELEDİYELERİNDE ULAŞIM DAHA UCUZ

AK Parti belediyelerinde ise sınırlı artışlar yapılarak vatandaşın ulaşım sıkıntısı çözülüyor. Konya, Kayseri ve Bursa'daki toplu ulaşım tarifeleri İstanbul, Ankara ve İzmir'in epey gerisinde.

Konya'da tam elektronik bilet 4.50 liradan, öğrenci bileti 2,5 liradan uygulanıyor. Kayseri'de tam 6,5 lira, öğrenci 2,90 lira olarak ücretlendirilirken Bursa'da ise tam 6,50 lira, öğrenci 3 liradan ulaşım imkanı buluyor. Maliyetlerin hemen hemen aynı olduğu düşünülürse bu farkın sebebi vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 180
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    önce partiler üstü satıştan olmaliydi bu hukuk çerçevesinde olmaliydi egerki siyasi 1 zam yada kendi kafasına göre imar ihale yalamalıydı denetim.olmaliydi halk millet vatandaş üstünlüğü olmaliydi
    Cevapla
  • Bir Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam adamı hiç sevmem. Şişirilmiş olduğuna inanan biriyim de. Kardeşim siz hiç mi bakmıyorsunuz fiyatlara. Akaryakıt fiyatlarının 2019 da neredeydi şimdi nerde. 2019 yılında ortalama 3.59 tl dizel akaryakıt fiyatı iken şimdi ortalama 22 tl olmuş. Nerdeyse 7 kat artmış. Ne bekliyorsunuz bu fiyatlarla indirim mi yapsın. Doğruya doğru demekten çekinmeyin.
    Cevapla
  • He he 1 yıl önce Şikayet Et
    8 aydır akaryakıt 28 den 18 e kadar düşmüşken son zam 'ın gerekçesini de merak ettim mi...? Hatta yakıt artarken bu bahaneyle fiyat artırırken inince niye indirmezler..? Vaktin kalırsa bunuda düşün...
    Cevapla
  • Hukukçu 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul fazla bağırmayın siz de tiniz bu zatı ben gelip Amasya'da Adana'dan Tunceli'de Samsun'dan gelip seçmedik siz gittiniz sandıklara
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    16 milyonluk şehirde zam şampiyonu olan biri allah korusun 85 milyona ne yapmaz... birini eleştirirken 40 sefer düşünmek gerek, biri b.şehir, diğeri dünyanın titrediği bir ülke varın seçimi siz yapın...
    Cevapla
  • BİROL 1 yıl önce Şikayet Et
    Az yapmış...Daha fazla arttırmalı ki millet değişiklik neymiş iyice görsün...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle