70 gün önce başlamıştı, TOKİ daireleri hızla yükseliyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından projelendirilen,dükkân, okul ve camiyi de içinde barındıran 683 adet toplu konutlarının inşaatı 70 günde yüzde 26 seviyesine geldi.

70 gün önce başlamıştı, TOKİ daireleri hızla yükseliyor
70 gün önce başlamıştı, TOKİ daireleri hızla yükseliyor
GİRİŞ 10.01.2023 13:55 GÜNCELLEME 10.01.2023 13:56
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

70 gün önce başlayan yapım çalışmalarında Mustafakemalpaşa tarihinde ilk kez bir inşaata 4 adet kule vinç kuruldu. Mühendis ve işçi dâhil 420 kişinin gece gündüz çalıştığı inşaat, takvimin yüzde 35 önünde ilerliyor. Çalışmalarda fiziki yapım oranı yüzde 26’ya ulaşan Lalaşahin TOKİ’nin 2023 yılı sonunda teslim edilmesi planlanıyor.

Yüzlerce hak sahibi ailenin sabırsızlıkla beklediği konutlar hızla yükseliyor. Mustafakemalpaşa’da Tatkavaklı ve Dere Mahalle’nin ardından TOKİ’nin Lalaşahin Mahallesi’ne kazandıracağı 3. etap projesinde çalışmalar hızlandı.

1 Kasım 2021’de yapılan ve daha sonrasında iptal edilen Lalaşahin TOKİ’de ikinci ihale yaklaşık bir yıl sonra 9 Ağustos 2022’de gerçekleştirildi. 15 Eylül’de yüklenici firmayla sözleşme imzalanmasının ardından Ekim ayı ile birlikte dev projede yapım süreci başladı.

ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Lalaşahin Mahallesi 950 ada 10 parselde kurulan şantiye alanında, Mustafakemalpaşa için bir ilke de imza atıldı. Hava muhalefetine aldırış edilmeden sürdürülen çalışmalar doğrultusunda ilk kez bir inşaata 4 kule vinç kuruldu.

Yüklenici firma yetkililerinden Muhammet Çetin, hızla süren inşaat hakkında bilgiler verdi. 420 kişilik ekiple çift vardiya sistemi çalıştıklarını söyleyen Çetin, inşaatın TOKİ programının yüzde 35 önünde sürdüğünü, tamamlanma oranının ise yüzde 26 seviyelerine ulaştığını belirtti. Toplu konut projesinde 58 bloğun 45’inin temelinin döküldüğünü, 17 binanın da kaba inşaatının bittiğini ifade eden Çetin, “İnşaatın hızlı bir şekilde tamamlanması için 4 kule vinç kullanılıyor, birini de bu hafta kuracağız. Hafriyat çalışmaları tamamlandı. Elektrik, mekanik ve tesisat işleri ise devam ediyor” dedi.

ARALIK SONUNDA BİTMESİ PLANLANIYOR

Teslim tarihi 2024 Mayıs olan (600 gün) konutların, beklenen süreden daha kısa zamanda tamamlanacağı belirtilirken, inşaatın bu yılın Aralık ayında bitirilmesi hedefleniyor.

3+1 ve 2+1 daire şeklindeki Lalaşahin TOKİ için kuralar 13 Temmuz 2020 tarihinde çekilirken, proje çerçevesinde; 683 konut, 13 adet dükkan, 1 adet ilköğretim okulu ve 1 adet cami inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi yapılacak.

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 8
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Teslim edildi önden ne kadar odeyecez ve geçen zamanda paramız değer kaybettiği 4 sene 6 ay oldu
    Cevapla
  • İsa 1 yıl önce Şikayet Et
    2020 de çekilişi yapılan TOKİ İstanbul Arnavutköy ve tuzla konutlarına 3 yıl oldu daha ne kazma vuruldu nede muhiti nerede yapılacağı belli deyil
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu hem gençlere hem kirada oturanlara demeniz iyi olmadi. Baba kuraya giriyo aynı evde 2 genç varsa onlar da ayrı ayrı giriyo 3 tane avantaj.
    Cevapla
  • hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    TOKİ istanbul kura çekildi deniyor çekildi ise para geri iade olmadı. çekilmedi ise liste yok ortada
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Cekilmedi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah Allahım Başkan Erdoğan'ı Bahçeli yi Ve Dava Arkadaşlarını Başımızdan Eksik Etmesin Amin İnşaallah Allahım Zillet İttifakına Fırsat Vermesin İnşaallah Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle