Sanayi üretiminde 2.5 yıl sonra ilk düşüş

Kasım ayında sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1.3 düştü. Böylece Haziran 2020'den bu yana ilk kez yıllık düşüş kaydedilmiş oldu

GİRİŞ 10.01.2023 10:14 GÜNCELLEME 10.01.2023 10:25
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı sanayi üretimi istatistiklerini açıkladı.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi geçen yılın kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,3 düşüş kaydetti.

Sanayi üretimi önceki aya göre de yüzde 1,1 geriledi.

AA Finans'ın anketine katılan ekonomistler, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin kasımda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,5 azalmasını bekliyordu.

İMALAT SANAYİ SEKTÖRÜNDE YÜZDE 0,4 GERİLEME

Kasım ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,6, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 7,9 azaldı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    insan oğlunun gözünü bir avuç toprak doyurur.Dünyaları versen boş hep daha fazlası
    Cevapla
  • Sivasspor 1 yıl önce Şikayet Et
    Dış talep azalması neden oluyor.avrupa ekonomileri zorda.ana ihracat ülkelerimiz de ekonomiler resesyonda.içerdede bir nsanlar artık eşya alslım paramız erimesin mantığını bırakıyor.bu yıl fiyatlar dengelenir enflasyonda hızlı bir düşüş olacak.
    Cevapla
  • Reise Mektup 1 yıl önce Şikayet Et
    en düşük emeklinin maaşı asgari ücreti geçmedikçe ve memurlara yüzde ellinin üzerinde zam gelmedikçe seyyanen zam desteği gelmedikçe seçimlerden çıkamazsınız. süre artık azaldı bile demiyorum süre yok. acilen bu müjdeleri vermeniz gerek Reis
    Cevapla
  • Mehmet Vehbi 1 yıl önce Şikayet Et
    Vermeyin kazanmasın gelenler daha fazla veririler.
    Cevapla
  • Mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke memuru doyurmak için mi kuruldu? Özel sektörde emek verip de memurun yarısı kadar maaş alamayan milyonlar var. Ülkenin kaymağını yemeye doymadılar...
    Cevapla
  • Tayyare tb2 1 yıl önce Şikayet Et
    Oldu emrin olur. bekarları da evlendirsin mi. Günlük kafeterya ücreti de verilsin. Hafta sonu piknik parasıda. Yıllık izinde de hawaii tatili. Baska varmi bir isteğin.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Hersey süper gidiyor. Emekliyede 6.000 tl maaş veren hükumete göre ülkenin zenginliği her kesimle paylaşılacaktır. Sanırım 15 milyon emekli bunun dışında tutuldu. Neyse seçim geliyor
    Cevapla
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Nankör insanlar daha istiyorsunuz evet secim geliyor durmak yok yola devam hic şūphen olmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle