Elitaş: Emekli ve memura ek zammın maliyeti 260 milyar TL

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli ve memur aylıklarında yapılacak refah payı artışlarının yıllık maliyetinin 260 milyar TL olduğunu söyledi.

Elitaş: Emekli ve memura ek zammın maliyeti 260 milyar TL
Elitaş: Emekli ve memura ek zammın maliyeti 260 milyar TL
GİRİŞ 09.01.2023 12:54 GÜNCELLEME 09.01.2023 12:54
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Emekli ve memur maaş artışlarına ilişkin yasa teklifinin etki analizi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunum yapan Elitaş, en düşük emekli maaşının 5.500 TL’ye çıkarılmasının yıllık maliyetinin 21,9 milyar TL olarak hesaplandığını söyledi.

Elitaş’ın verdiği bilgiye göre, işverene işçi başına verilecek 400 TL asgari ücret desteğinden de 1,7 milyon işyeri yararlanacak. Bu uygulama da 17,1 milyar TL maliyet oluşturacak.

emur ve memur emeklileri enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile yaklaşık yüzde 16,5, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,5 zam alacaktı. Hükümet, bu oranları birleştirerek “refah payı” adı altında önce yüzde 25 olarak açıklamış, ardından yüzde 30’a çıkarmıştı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 8
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Elitaş babayin cebindemi veriyorsun pekala soruyorum 600 milletvekili ne işe yariyor
    Cevapla
  • Tuğlu... 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözleşmeliye kadro neden geçiyor
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm memur ve emeklilere 1 nisandan geçerli olmak üzere seyyanen 2000 tl net zam yapılmalı para yı zengine vergi koyarak bulabilirsiniz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yeni vergilerle bunhn 20 kati para girecek hazineye bunu da hesaplqdniz mi
    Cevapla
  • halk 2 1 yıl önce Şikayet Et
    zaten halk onu geri ödüyor sana merak etme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle