Ankara'da toplu ulaşıma zam geliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ilk Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu ulaşıma zam konusunun gündeme geleceğini bildirdi.

Ankara'da toplu ulaşıma zam geliyor
Ankara'da toplu ulaşıma zam geliyor
GİRİŞ 06.01.2023 15:09 GÜNCELLEME 06.01.2023 16:51
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, EGO Genel Müdürlüğü otobüslerinde kullanılan 1 metreküp sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) fiyatının, 2019 yılının nisan ayında 1,67 TL iken bugün 20,77 TL’ye yükseldiği belirtildi. Maliyetin yüzde 1000’den fazla arttığı aktarılan açıklamada, EGO Genel Müdürlüğünün 2022 yılı kasım ayı toplam giderinin 382 milyon lira, toplam bilet gelirinin 120 milyon lira, aylık zararının ise 262 milyon lira olduğu kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesinde yakıt maliyetinin düşüklüğü ve çevreci olması nedeniyle CNG’li otobüs filosu kurulduğu anlatılan açıklamada, EGO’da hizmet veren 1863 otobüsün yüzde 84’ünün CNG’li olduğu hatırlatıldı.

Bu konunun otobüs filosundaki yakıt seçeneği açısından sadece Ankara Büyükşehir Belediyesini ilgilendirdiği belirtilen açıklamada, "Şu anda tam bilet 6,5 TL, öğrenci bileti 3,5 TL, öğrenci abonmanı ise aylık 90 TL’dir. Bu koşullarda tam biletin 9,5 TL, öğrenci biletinin 4,75 TL, öğrenci abonmanının ise aylık sınırsız 140 TL olması ilk UKOME toplantısında gündeme alınacaktır." ifadesine yer verildi.

BOTAŞ'LA CNG DÜZENLEMESİ İÇİN GÖRÜŞÜLECEK

Bu süreçte kamu ulaşımında kullanılan CNG fiyatında vatandaşlar lehine yeni vergi düzenlemesi yapılması için BOTAŞ ile görüşme yapılacağına işaret edilen açıklamada, "Bu düzenlemenin yapılmaması halinde bilet fiyatlarına tekraren zam yapılması zorunlu olacaktır. Aksi halde EGO’nun faaliyetlerini sürdürmesi mümkün gözükmemektedir." değerlendirmesinde bulunuldu.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ego otobüs şoförleri otobüs boş olsada yolcuyu almıyor sonrada ego zarar ediyor diyorlar.
    Cevapla
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ego otobüslerine bedava biniyor çok kimse bunların parasında tam kart basanlardan çıkartıyorsunuz. Bizde bu ülkenin vatandaşıyım bizde bedava binmek istiyoruz haksızlık yapma ego halk partisi halkını böyle düşünmez hizmet eder..
    Cevapla
  • Hakan Karahan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ohhh ne güzel böyle yöneticiliği ben de yaparım, sıkıştım mı , zam yap zam yap dur.maddm bu kadar maliyet artmış elektrikli ye döndür filonun yarısını.bu kabiliyet belediyede mevcut.ne güzel at vatsndaşın üstüne maliyeti .bilet fiyatları kaç kat arttı.ama bu millete az.çok ararsınız Melih Gökçeği.
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Alla alla hesapla yıldan yıla dolara oranla bilet fiyatları kaç tl artmış adam daha ne yapsın çok uzun süre sübvanse edildi bu zarar her yerden duyurdu sadece aylık personel maliyeti aylık bilet gelirini geçmeye başladı sen önce ülkenin başındakilere de enflasyonu indirsin asgari ücrete zam bir işe yaramıyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz önce bedava binenleri engelleyin gariban asgari ücretli tam bilet basıyor yazıktır günahtır..
    Cevapla
  • Halk 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğruya doğru adam asgari ücretin üç mislisini para alıyor ama gariban vatandaş tam bilet basıyor milletin yükünü tam bilet basanlar çekiyor elin saf ya
    Cevapla
  • Mikail Ç 1 yıl önce Şikayet Et
    BOTAŞ ego ya indirim yaparsa Diger toplu taşıma araçları içinde yakıt indirimi yapılmalı. Ayrımcılık yapılmamalı haksız rekabetin önüne geçilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle