Galatasaray taraftarı dijital dünyada rekor kırdı

Galatasaray, dünyanın en büyük taraftar etkileşim ve ödüllendirme uygulaması Socios.com'da 100 bin kullanıcı tarafından favori takımı seçilerek bu sayıya ulaşan dünyadaki ilk kulüp oldu.

Galatasaray taraftarı dijital dünyada rekor kırdı
Galatasaray taraftarı dijital dünyada rekor kırdı
GİRİŞ 06.01.2023 14:08 GÜNCELLEME 06.01.2023 14:08

Socios.com'dan yapılan açıklamaya göre, $GAL Fan Token sahibi taraftarlar, dünya devlerini geride bıraktı.

İçlerinde FC Barcelona, Atletico de Madrid, Paris Saint-Germain, AC Milan, Inter, Juventus, Manchester City ve Arsenal gibi kulüpler de bulunan 170'in üzerinde spor takımının yer aldığı uygulamada, Galatasaray taraftarları fark attı.

2019 yılında Socios.com ailesine katılarak Fan Token çıkaran ilk Türk takımı olan Galatasaray, $GAL Fan Token sahiplerine bugüne kadar birçok eşsiz deneyim ve ödüllerin kapılarını açtı.

Sadece Türkiye içinde değil 70'ten fazla ülkede sarı-kırmızılı kulübe desteklerini gösteren $GAL Fan Token sahibi taraftarlar bugüne kadar Dries Mertens'in forma numarası, Fernando Muslera'nın kullanacağı eldiveni, Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın forma dizaynı, ilk 11'in sahaya çıkış şarkısı gibi birçok farklı oylamada söz hakkı sahibi oldular. 

1,8 milyondan fazla sporseverin yer aldığı uygulama içerisinde $GAL Fan Token sahipleri sadece takımları adına karar vermedi, birbirinden değerli ödüller ve unutulmaz deneyimlerin de sahibi oldular. UEFA Kupası'nın yıldönümünde efsanelerle tanıştılar. Galatasaray'ın iç saha maçlarında VIP biletler ve locada maç izleme hakkı elde ettiler.

MERTENS'İN FORMA NUMARASI 76 FARKLI ÜLKEDEN OYLANMIŞTI  

Socios.com ile Galatasaray Kulübü, Belçikalı kanat oyuncusu Dries Mertens'in forma numarasını taraftarlara seçtirmişti. Türkiye'nin haricinde 75 farklı ülkeden de sarı-kırmızılı taraftarlar, 10, 16 ve 21 forma numaraları arasından 10 numarayı tercih etmiş, 24 saat süren oylamaya binlerce taraftar katılmıştı.

KAYNAK: DHA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.