BDDK'dan cep telefonları için kredi ve taksit düzenlemesi

BDDK'dan milyonlarca kişiyi ilgilendiren cep telefonu kararı geldi. Cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin liralık tutar 12 bin liraya çıkarıldı.

GİRİŞ 06.01.2023 09:18 GÜNCELLEME 06.01.2023 09:28
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin liralık tutar 12 bin liraya çıkarıldı. Fiyatı 12 bin lira ve altında olan cep telefonları için vade sınırı 12 ay olacak.

BDDK'DAN CEP TELEFONU İÇİN KREDİ VE TAKSİT DÜZENLEMESİ

Cep telefonu alımına yönelik tüketici kredilerinde vade sınırı değişti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin liralık tutarı 12 bin liraya çıkardı.

KREDİ TAKSİDİ VADESİ 12 AY OLARAK BELİRLENDİ

BDDK'nın Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte değişiklik içeren Kurul kararı, kurumun internet sitesinde yayımlandı. Karara göre, "yenileme merkezi" veya "yetkili satıcı" niteliğinde olması kaydıyla yenilenmiş ürün niteliğinde olan cep telefonu alımlarında, kredi kartlarında taksitlendirme süresi herhangi bir tutar sınırı olmaksızın 12 ay olarak belirlendi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    vade farksız faizsiz verilsin cep telefonları ve diğer eşyalar ödemeler lütfen maaşlardan kesilsin ben şimdi annemin cift hatlı telefonundan yazıyorum telefonum tamamen arızalı olduğu için çünkü faize bulaşmadığım için telefonsuz kaldim fakat faize bulasmadim Yüce Rabbim sabır selamet versin inşallah
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet birde yıllarca Takipte icralık borçlu vatandaşların için Varlık şirketleri ve Bankalarla görüşüp bununla ilgilide, bir çalışma yapsa çok muhteşem olur yazık 10 milyona yakın İnsanımız var, en azından borçların ana borç üzerinden ödemesi kolaylığı getirilse 10 Bin TL kredi borcu yıllar geçtikçe ödeme yapamadıkları için 100 bin TL lere ulaşmış zaten ödeyemez en azından, anaborcunun az bir üstünde ödeme kolaylığı sağlanmalıdır. Ekonomik dar boğazdan dolayı bir çok Yuva dağılıyor sosyal yapı bozuluyor inanın bana bu çok çok önemli yıllarca kanayan bir Yara.
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Cenabi Allah faizden hepimizi kurtarsin
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Güya müslüman ülkeyiz ama her işimiz faizle ve sürekli vatandaş faize teşvik ediliyor.
    Cevapla
  • Lisan 1 yıl önce Şikayet Et
    BDDK görevini yap.ihtiyac kredilerini 60 aya çıkar.amerikanin ipohne na kredi verme.vatandasa ver
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle