Kamu çalışanlarının ikramiye tarihleri belli oldu!

Son dakika haberi... Kamu çalışanlarına ikramiye ödemelerinin tarihi belli oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre ödemeler 27 Ocak ve 17 Nisan'da yapılacak.

GİRİŞ 06.01.2023 01:00 GÜNCELLEME 06.01.2023 10:07
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

6772 Sayılı Kanun Kapsamına Giren Kurumlarda Çalışan İşçilere 2023 Yılında Yapılacak İlave Tediyelerin Sürelerinin Belirlenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

BİRİNCİ YARISI 27 OCAK, İKİNCİ YARISI 14 NİSAN'DA

Buna göre, devlet ve devlete bağlı müesseselerde çalışan işçilere bu yıl verilecek ek ödemenin birinci yarısı 27 Ocak'ta, ikinci yarısı ise 14 Nisan'da yapılacak.

Bu işçilerden, maden işletmelerinin yer altı işlerinde çalışanlarına yapılacak ek ödemenin tamamı 22 Aralık'ta verilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda şu ifadeler yer aldı:

"Karar Sayısı: 6649 1- 4/7/1956 tarihli ve 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2023 yılında, mezkür Kanunun 1 inci maddesine göre yapılacak ilave tediyenin birinci yarısının 27/1/2023, diger yarısının 17/4/2023 tarihinde ödenmesine,

2- Söz konusu işçilerden maden işletmelerinin münhasıran yer altı işlerinde çalışanlarına 2023 yılında, aynı Kanunun 2 nci maddesine göre ayrıca yapılacak ilave tediyenin tamamının 22/12/2023 tarihinde ödenmesine, 6772 sayılı Kanunun 4 öncü maddesi gereğince karar verilmiştir."

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 93
  • 90 bin 1 yıl önce Şikayet Et
    90 bin kitli kadro bekliyor.
    Cevapla
  • Tekniker 1 yıl önce Şikayet Et
    26 yıllık yüksek okul mezunu teknikerim ikramiye filan ne aldım ne duydum haberde yanlışlık kamuda çalışan lar derken biz hariç bence.
    Cevapla
  • Kamu işçileri 1 yıl önce Şikayet Et
    Memur,emekliye zam üstüne zam yapılıyor,kamu işçilerine niye refah payı verilmiyor? Aylık ikramiye ortalaması maaşa eklendiği halde memur maaşına ulaşamiyoruz.Özellikle büro işçileri mesai yapamadıkları için maaşları düşük kalıyor.Adalet,hak hukuk istiyoruz.İşçilerin sokağa ,yürüyüşlere çıkmaması için bu taleplerimizi değerlendirin.
    Cevapla
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Kamuda ikramiye ortalamasıyla aynı işi yapan memurdan çok yüksek alıyorsunuz yalan söyleme ayrıca emekli olan kamu işçisi tazminatta ve emekli maaşında memurun iki katı alıyor,mağdur edebiyatı yapma işine gelmiyorsa çık ,işçi memurun çok üzerinde alıyor ,devlet size ikramiye yetiştiremiyor
    Cevapla
  • Gerçek 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalancının mumu yatsıya kadar yanar
    Cevapla
  • KONYALI 1 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücretle calısanlar işçi degilmi nedir buya kamudaki işçiler ne yapıyorlar ki sanki 24 saat cılışırormuş gibi kesin bunların ikramiyelerini .memurda kamu calışani o zaman memirafa ikramiye verin .adam kamuya kendini attımı tamam yan gel sende ne yapırsun diyen yok ohhhhhhhh.
    Cevapla
  • Hasali 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan biz kurada ciktik sansimiz vardi isci olduk ,sen olamadiysan ne yapabiliriz ona buna camur atma
    Cevapla
  • Hasali 1 yıl önce Şikayet Et
    Kamuda farkli maas 4 dliler esit ucret almali. X kurumda 16 bin maas alanlar var ,x kurumda 8500 ,16 bin maas cok cok fazla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle