Dünya devi Alibaba'dan Türkiye kararı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Alibaba Grup Holding Başkanı Michael Evans ve Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin'i kabul etti. Alibaba'nın Türkiye'deki kapsamlı yatırım planları olduğu açıklandı.

GİRİŞ 05.01.2023 13:41 GÜNCELLEME 05.01.2023 13:43
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Alibaba Grup Holding Başkanı Michael Evans ve Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından, görüşmeye ilişkin bilgi veren Oktay, "Türkiye'de faaliyet gösteren, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabi, vergisini ödeyen, istihdam oluşturan ve ekonomiye katkı sağlayan her şirketi Türk şirketi, olarak görüyoruz. Bu kapsamda dünyanın önde gelen şirketlerinden Alibaba Grup'un Türkiye'deki kapsamlı yatırım planlarını öğrenmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Gerçekleşen kabulde, Alibaba CEO'su Evans, Türkiye'de yapmayı planladıkları yatırımlar hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a bilgi verdi.

AVRUPA OPERASYONLARINI TÜRKİYE'DEN YÖNETECEK

Evans, bu yatırımlar arasında Ankara'da bulut bilişim alanında, İstanbul'da lojistik alanında yatırım yapmayı öngördüklerini ve Avrupa operasyonlarını Türkiye'den yöneteceklerinin bilgisini verdi. 

Lojistik, bilişim ve yönetim alanı haricinde imalat sektöründe de yatırım yapmayı planladıklarını aktardı.

 

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bizim gümrük memurlarımız elini vijdanına koysun 80 Gr lık bir ürün aldık 250 lira fiyatı 102 lira vergi çıkarmış kafalarına göre vergi çıkarıyorlar
    Cevapla
  • Remzi 1 yıl önce Şikayet Et
    İşin gerçek yönüne bakınca Alıbaba nın bir kolu olan Aliexpress den sürekli ürün alıyorum.elektronik ten tut giyime kadar.açıkçası hiç bir sıkıntı ve sorun yaşamadım. Kişi ne alacağını hangi özellikte alacağını tam olarak seçerse gerçek istenen ürün geliyor. Evet tek sıkıntı sadece ülkemiz de uygulanan çok yüksek gümrük ve kargo ücretleri.
    Cevapla
  • Nurhayat 1 yıl önce Şikayet Et
    Zincir marketler bile çin malı dolu.Onca ihracat yaptıgımız halde ithalet daha fazla..Ali Baba çin değil Türk ürunleri pazarlayacak da olur yoksa gerek yok..
    Cevapla
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de Alibaba tarzı uluslararası bir platform açığı var ve bu organizasyonu yapacak kimse çıkmadı maalesef... Alibaba da diyorki bunu ben yaparım ama o kadar masraf yaparken birisi çıkıp işimi bozar mı, devlet olarak siz ne diyorsunuz diyor, benim anladığım.
    Cevapla
  • İso 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaliteli diye ALI BABADAN Çin’in cöp ürününü alın CİNİN KASASINI DOLDURUN ….. sonrada ağlayın kalitesizimiz diye , bu Çin’in çöp ürünleri satan üretenler , CİNLİLERİ kendi ürünlriyle birlikte HAVAYA ve HAVADA RENGARENK YAPACAK UÇURACAK ………Bir yeni CENGİZ HAN GEREKİYOR topunu yer yüzünden temizleyecek
    Cevapla
  • metin 1 yıl önce Şikayet Et
    sen herlade alibabanın kim oldugunu bilmiyorsun trednyolun sahibi türk ürünelri türk markalrı satılıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle