Dünyanın en büyüğü, TOGG'a rakip olmak için Türkiye'ye geliyor! İşçi alımlarına başladılar

Güney Afrikalı girişimci Elon Musk, değerli kağıt bedelinde büyük kayıp yaşanan TESLA'yı Türkiye'ye getirmekte kararlı. Daha önce 10 ilde şarj istasyonu kurmaya karar veren Musk, işçi alımına da başladı. Üstelik Türkiye ofislerinin yeri belli oldu.

GİRİŞ 05.01.2023 12:47 GÜNCELLEME 05.01.2023 12:47
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

SpaceX, TESLA ve Twitter gibi milyar dolarlık yatırımları bulunan dünyanın en zengin ikinci insanı Elon Musk, Türkiye'ye açılmakta kararlı. Elektrikli otomobil sektörünün zirvesinde yer alan TESLA, TOGG'a rakip olmak için kolları sıvadı.

ŞARJ İSTASYONLARI BELİRLENDİ

Daha önce dünyanın farklı yerlerinde girişimlerde bulunan Musk, Türkiye'nin 10 iline şarj istasyonu kurma niyetini TESLA'nın resmi sitesinden paylaşmıştı.

TESLA'nın Türkiye'deki şarj istasyonlarının konumu. Elektrikli bir araç bataryasının yüzde 80'i yarım saat içerisinde dolduruluyor.

Musk'ın bahsettiği şehirler arasında İstanbul, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, Hendek (Sakarya), İzmir ve Konya vardı.

YATIRIM PLANI İSVİÇRE'DE MANŞET OLDU

Ancak Güney Afrikalı girişimci, şarj istasyonlarıyla kısıtlı kalmamakta kararlı. İsviçre'de yayın yapan NAU adlı haber portalı, Musk'ın Türkiye'ye kapsamlı bir yatırım yapacağını gündeme getirdi.

NAU'nun TESLA haberi

Kasım 2021'de New York'taki NASDAQ borsasında 400 doları yoklayan TESLA, Ocak 2023 itibariyle 120 doların altına düşmüştü.

Elon Musk'ın NASDAQ önündeki fotoğrafı

Haberde Türkiye'deki enflasyon oranının düşüşü göz önünde bulundurularak halkın refah payının arttığı, üstelik nüfus yoğunluğunun önemli bir etken olduğu belirtildi.

TOGG'A 'BÜYÜK' SAYGI DUYUYORLAR

Şirketin Türkiye'deki ofisini Beşiktaş'ta açmaya karar kılan TESLA Yetkilileri, 7 farklı pozisyon için alım yapmaya başlamıştı. Firmanın işçi alımları devam ederken, TOGG hakkındaki görüşleri yeniden gündeme geldi.

TESLA'nın mühendisi Ramazan Zaybak, TOGG'un tanıtımından bir hayli etkilenerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu videoda gördüğünüz her şey kesinlikle 'son teknoloji' otomotiv endüstrisi standartlarını karşılamaktadır. Benim bakış açıma göre, bu araba üretim kalitesi açısından birçok kişiyi şaşırtacak. TOGG’un yaptıklarına büyük saygı duyuyorum."

KAYNAK: HABER7, NAU
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 19
  • Sabri 1 yıl önce Şikayet Et
    Rekabet çok güzel bir şey! Tüketici de bu rekabeten faydalanır! Sayın Elon Musk Çinin Şanagay şehrinde ve Almanya Berli- Brandenburg Grünheide şehrinde dümyanın en Modern Tesla Fabrikasını kurdu. Belki yarın bir gün T.C. bir Tesla Fabraikası kurulabilir! T.C. yeterince otomotiv yan sanayi ve eleman var! Globalizm çok güzel bir şey herkese faydası var!
    Cevapla
  • Mesut şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Çinin bilmem ne şehri. Almanya'nın yazamaya erinmediğin şehri. Ama TÜRKİYE için T.C. ne algısı yapmaya çalıştın bu isimden rahatsız mı oluyorsunuz. Türk ismini neden sevmiyorsunuz
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Twitter kuşuna sahip çıkmayan elin mask kibarca uyarilmali
    Cevapla
  • eyüp 1 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir gavur boşu boşuna iyliğine gelmez illeki bir hintlik için gelir göreceğiz TOGOya rağbet ve üretilmemesi veya ellerinde kalması satılmaması için geliyor çünkü bu bir teknoloji hemde devamlılık isteyen ve her daim yeniliklere açık bir teknoji her şeyini kendin üretip maliyeti ucuz ladıkca tavan deyilde tabana hitap eder ise ozaman halkın aracı olur Volkswagen nasıl almanyada her daim taban lacak durumda
    Cevapla
  • hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kocaeli kandıra bölgesi tamda elonmus tilkisine göre
    Cevapla
  • Yiğido 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Musk ABD li değilmi Ne Güney Afrikalı girişimcisi Ayrıca TÜRKİYEYE yatırım yasada faydadan çok zararda olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle