Amazon'dan tarihi işten çıkarma planı

Amazon CEO'su Andy Jassy, daha önce açıklanmış olan işgücünün azaltılması kapsamında işten çıkarmaların 18,000 kişiyi aşacağını ifade etti. Bu rakam Amazon tarihinin en büyük işten çıkarma planını ifade ediyor

GİRİŞ 05.01.2023 09:29 GÜNCELLEME 05.01.2023 12:17

Amazon CEO'su Andy Jassy, daha önce açıklanmış olan işgücünün azaltılması kapsamında işten çıkarmaların 18,000 kişiyi aşacağını ifade etti.

Jassy dün çalışanlarına gönderdiği yazıda, Amazon'un 18 Ocak'ta çalışanlara bildirmeye başlayacağı işten çıkarmaların çoğunlukla şirketin e-ticaret ve insan kaynakları bölümlerinde etkili olacağını belirtti.

İşten çıkarmalar Amazonun yaklaşık 300,000 kişiden oluşan kurumsal işgücünün yüzde 6'sına tekabül ediyor.

Bu son gelişme, yakın zamanda yetenekli çalışanları kendine çekme konusunda rakipleriyle daha agresif şekilde rekabet edebilmek için taban ücretlerini iki katına çıkardığını açıklayan şirketin tutumunda hızlı bir değişikliğe işaret ediyor.

Depo elemanları da dahil olmak üzere 1.5 milyon çalışanı ile Walmart'tan sonra ABD'nin en büyük ikinci özel işvereni olan Amazonun hisseleri kapanış sonrası işlemlerde yüzde 2 yükseldi.

SALESFORCE'DA ÇALIŞANLARIN YÜZDE 10'UNUNU ÇIKARIYOR

Amerikan bulut tabanlı yazılım şirketi Salesforce, iş gücünü yüzde 10 oranında azaltma kararı aldığını duyurdu.

Salesforce Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Marc Benioff, konuya ilişkin şirket çalışanlarına gönderdiği yazıda, iş ortamının zorlu olmaya devam ettiğini ve müşterilerin satın alma kararlarında daha ölçülü bir yaklaşım izlediğini aktardı.

Benioff, "Bu doğrultuda, gelecek haftalarda, iş gücümüzü yaklaşık yüzde 10 azaltmak gibi çok zor bir karar aldık." ifadesini kullandı.

KAYNAK: REUTERS
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.