Kırmızı etin alternatifi istiridye mantarına ilgi arttı

Kırmızı etin alternatifi olarak bilinen istiridye mantarı pazar tezgahlarında yerini alırken, vatandaşların da ilgisi arttı.

Kırmızı etin alternatifi istiridye mantarına ilgi arttı
Kırmızı etin alternatifi istiridye mantarına ilgi arttı
GİRİŞ 04.01.2023 22:59 GÜNCELLEME 04.01.2023 22:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Aydın genelinde de üretimi giderek artan istiridye mantarı pazar tezgahlarında yerini alırken, kırmızı etin alternatifi olarak bilinen istiridye mantarına talep arttı. Özellikle kırmızı eti tercih etmeyen vatandaşlar, önemli protein kaynağı olan yiyeceklerden olan istiridye mantarına yöneldi. Besin değeri neredeyse kırmızı et ile aynı olan istiridye mantarının kilosu ise 60 TL’ye satışa sunuluyor.

Kırmızı et tüketemeyen vatandaşların istiridye mantarına yöneldiğini ifade eden pazarcı esnaflarından Murat Bulçek; “İstiridye mantarı besin değeri olarak çok yüksek. Etle karşılaştırıldığında eşdeğerdir. Günümüzde çok yaygınlaştı. Çok lezzetli bir mantar. Kırmızı etin fiyatlarının yüksek olması sebebiyle de vatandaşlar etin alternatifi olan istiridye mantarını tercih etmeye başladı. Şu anda kilosu 60 TL’ye satılıyor. Lezzet olarak diğer mantarlardan daha iyi ve daha etli. Böyle olunca da lezzetli mantarlardan olan istiridyeye de ilgi arttı” dedi.

“Faydaları da saymakla bitmiyor”

İyi bir lif, protein ve çeşitli vitamin, mineral kaynağı olan istiridye mantarları, aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağı olarak da biliniyor. Yapılan araştırmalara göre hücresel hasarlara karşı bir bariyer oluşturduğu söylenen istiridye mantarlarını düzenli bir şekilde tüketmek, yüksek tansiyon ve kolesterol gibi kalp hastalığına sebep olan risk faktörlerini de azaltıyor. Kan şekerini düzenleyen istiridye mantarı aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı oluyor.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Seçim mi 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye alternatif oluyor? Et yemek bizim de hakkımız! Neydik ne olduk? Pehh
    Cevapla
  • Öz Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden Özal döneminde kırmızı etin alternatifi diye yeşil mercimek reklamı yapılıyordu. Şimdi de istiridye mantarı. Ülkede hiçbir şey değişmemiş.
    Cevapla
  • Sefer 1 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme yakında eti ikiye katlarsa şaşırmam
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi ama mantardan lahmacun olmuyor.
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarsus da güzel fındık lahmacun oluyor hatta etli yaptığından daha lezzetli
    Cevapla