Kampanya açıklandı fırsatçı 500 bin TL zam yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan "Yeni Evim" kampanyası sonrası fırsatçılar hemen harekete geçti. İlan sitelerinde satışta olan bazı konutlara bir anda 500 bin TL birden fahiş zamlar yapıldı.

Kampanya açıklandı fırsatçı 500 bin TL zam yaptı
Kampanya açıklandı fırsatçı 500 bin TL zam yaptı
GİRİŞ 04.01.2023 17:30 GÜNCELLEME 04.01.2023 17:31
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından 'Yeni Evim Projesi'nde detayları açıkladı...

Yeni kampanyada;
Sıfır konutlar olacak
Kişinin üzerinde konut olmayacak
1 yıl ikamet şartı bulunuyor
Son bir yılda konut aldığı ilde konut satmamış olacak
Peşinat yüzde 10
Ev 5 yıl satılamayacak
15 yıl vade olacak
Taksitler hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek
Konut kredisinde faiz oranı yüzde 0,69'dan başlayacak
15 yıl vade ile 5 milyon TL'ye kadar kredi
Süreç 16 Ocak'ta kurulacak web sitesinden takip edilecek
İlk etapta 100 bin aile sadece birkaç ayda ev sahibi yapılacak

Yeni konut kampanyasında kredi taksit tutarı belli olduYeni konut kampanyasında kredi taksit tutarı belli oldu

Dev konut kampanyasıyla ilgili önemli açıklama: Rakamları yukarı çekecekDev konut kampanyasıyla ilgili önemli açıklama: Rakamları yukarı çekecek

'Yeni Finansman Konut Modeliyle Yeni Evim' kampanyası açıklandı'Yeni Finansman Konut Modeliyle Yeni Evim' kampanyası açıklandı

Dev konut kampanyasına sektörden ilk tepkilerDev konut kampanyasına sektörden ilk tepkiler

FITSATÇILAR ZAM YAPMAYA BAŞLADI

Açıklanan yeni kampanya sonrası fırsatçılar ise hemen harekete geçti. Kampanyanın detayları açıklanır açıklanmaz ev sahipleri ilan sitelerinde fiyatları güncellemeye başladı. İlanlarda ortalama 200 bin TL artış olurken bazı ev sahipleri fiyatı 500 bin TL birden yükseltti.

FIRSATÇILARA PROJEYE DAHİL OLAMAYACAK

Yeni Evim Projesi' tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Bakan Kurum "Konut fiyatlarını takip edeceğiz. Asıl olan komisyonun görevi de projeye dahil olan firmalar girdiğinde bizim belirlediğimiz kriterler durumu girecek. Uymamaları halinde yapacağımız sözleşme ile onlara sağladığımız garantörlük ve bu konut kredisinden yararlanamayacaklar." dedi.

NEBATİ: YAPTIRIMLARIMIZ OLACAK

Fırsatçılarla ilgili Bakan Nebati ise, "Bu çalışma içinde aylardır süren paydaşlarımızla birlikte, Çevre Şehircilik Bakanlığımızın içinde olduğu bir konsept oluşturuldu. Bu son dönemin en önemli kampanyalarından olmuş oldu. Kısa günün kârı olarak olaylara bakıp böylesine bir kampanya içerisinde gerçekten ihtiyacı olanların... Bunun içerisinde kim ki yanlış iş yapıyorsa mayıs ayından ya da önceki ayın kampanyalardan vatandaşımızın ferasetine göre iş yaptık. Gördük ki fırsatçılar var.

Biz bu kampanyanın hazırlıklarından itibaren Çevre Bakanlığımızın, vergi denetim kurulu, bankalarımızla fiyatların hangi seviyede olduğunu aldık. Elimizde. Burada vatandaşlarımıza ve özellikle satıcılarımıza sesleniyorum. Bu bir vatandaşa yönelik özverili bir kampanya. Lütfen bu kampanyadan ihtiyacı olanlar faydalansın. Onun için de yaptırımlarla ilgili Gelir İdaresi Başkanlığımız, risk analiz bölümümüzle birlikte yatırımların en ağır uygulanacağı şekilde takip ediyorlar. SPK, Bankacılık Denetleme Kurumu, hepsi takiplerini yapıyorlar." açıklamalarında bulundu.

KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 105
  • mst 1 yıl önce Şikayet Et
    devletin üretime değilde krediye dayalı bu tür kampanyalarını yanlış buluyorum. Her ne zaman devlet krediye dayalı kampanya yapar ev fiyatları tavan yapıyor. Alabilecek garibanında alımı imkansızlaşıyor. İyilik yapacaksa devlet ev yapsın veya mütayite kredi desteği veya arsa versin. yoksa sınırlı bir konut üretiminde siz vatandaşa bol bol kredi veriyorsunuz diye ne evler ucuzlar nede vatandaş makul fiyattan ev alabilir.
    Cevapla
  • derin devlet. 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle haber mi olur?
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    zaten fiyatlar 5 e katlanmıştı şimdi kim bilir kaça katlanır. Ev almak hayal olmuştu şimdi hayallerimizden de çıktı
    Cevapla
  • Dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu fırsatçılığı önlemek için,yabancılara konut satışını durdurmak gerekir.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan ne gerek vardı şimdi kredi çıkardınız fiyatları yükseltiyorsunuz arkadaş. Yeter yahu. Fiyatlar aşağı inerken
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle